Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tratamente simple pentru ingrijirea picioarelor

in Sanatate de

  • Pentru a atenua durerile de picioare, lasa sa fiarba, timp de ora, intr-o cantitate suficienta de apa pentru o baie de picioare, o telina intreaga, cu frunze si tulpina, curatata in prealabil de pamantul care s-ar putea afla pe ea. Filtreaza si lasa sa se racoreasca. Tine picioarele in acest decoct timp de 15 minute, cel putin de doua ori pe zi, in cazul durerilor permanente sau, la nevoie, cand picioarele au fost supuse la un efort sustinut.
  • Pentru a relaxa picioarele obosite, pentru a atenua durerea produsa de bataturi sau de piciorul de atlet sau doar pentru a scapa de mirosul neplacut, incalzeste 4 litri de apa, in care ai pus doua legaturi de cimbru proaspat. Lasa sa fiarba la foc mic 15 minute, apoi ia de pe foc si strecoara. Lasa sa se racoreasca un pic si tine picioarele in aceasta baie timp de 30 de minute.
  • Pielea prea groasa a calcaielor se poate fisura, provocand crapaturi dureroase. Intr-o astfel de situatie, maseaza-ti picioarele cu ulei de migdale dulci, lasand un strat de ulei pentru hidratarea calcaielor. Dormi, peste noapte, cu ciorapi. Repeta la nevoie.
  • Daca te mananca talpile, unge-le cu vaselina si acopera-le cu felii subtiri de usturoi. Infasoara picioarele in tifon, apoi intr-o panza de bumbac si tine-le asa toata noaptea.
  • Daca picioarele iti transpira repede, pudreaza-le cu talc, dupa ce le-ai spalat si le-ai uscat bine. Ideal ar fi sa nu mai porti aceeasi incaltaminte doua zile la rand, fiindca sunt necesare 24 de ore pentru ca aceasta sa se aeriseasca perfect.
  • Contra transpiratiei picioarelor, spala-le cu apa in care ai diluat cateva picaturi de otet. Repeta tratamentul trei-patru zile la rand.
  • Tot pentru combaterea transpiratiei: pune la infuzat doaua-trei pliculete de ceai in 2 litri de apa. Lasa sa se racoreasca, apoi fa o baie la picioare timp de 20 de minute. Apoi sterge bine picioarele.

Cum atenuezi problemele piciorului de atlet

  • Prepara o pasta din 60 g de bicarbonat de sodiu inmuiat in apa. Dupa ce ti-ai curatat picioarele, aplica pasta si las-o sa actioneze 15 minute. Clateste si sterge atent, inainte de a pudra usor cu feculă de porumb. Repeta de 2-3 ori pe saptamana.
  • Maseaza bland picioarele cu cateva picaturi de ulei esential de musetel. Repeta zilnic.
  • Inmoaie picioarele, 20 de minute, intr-un amestec obtinut din 500 ml de otet de cidru si 125 ml de apa. Repeta de cate ori este nevoie.

Ultimile din

Mergi la SUS