Iarna e in toi. Racelile par sa nu se mai termine. Stranutul si nasul care curge sunt “partenerii” nostri constanti. Cel mai greu de tratat simptom al afectiunilor de sezon este tusea productiva. Afla care sunt remediile natural care te pot scapa de aceasta problema.
Tusea productiva e provocata, cel mai adesea, de infectiile cu bacterii sau virusuri. Corpul tau poate produce mai mult mucus decat de obicei si in cazul altor probleme de sanatate, cum ar fi bronsita, pneumonia, boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), fibroza chistica si asmul.
SIROP PREPARAT IN CASA
Pune o ceapa mare taiata in felii subtiri si o lingura de cimbru uscat (sau 3 lingurite de cimbru proaspat) intr-un ibric cu invelis ceramic. Adauga miere pentru a acoperi complet ingredientele. Fierbe la foc mic timp de o ora, pana cand ceapa devine moale. Toarna intr-un borcan de sticla. Acopera cu capac. Se poate pastra la frigider pana la o luna. Se consuma o lingurita/zi in timpul sezonului rece, pentru a preveni sau a trata o raceala. Copiilor mai mari de un an li ve vor da 1-2 lingurite/zi, in functie de varsta si de greutate. Remedial este contraindicate bebelusilor sub un an.
GHIMBIRUL
Este un bun expectorant. Ajuta la subtierea si expulzarea mucusului. Reduce intensitatea si durata tusei. Stimuleaza sistemul imunitar. Este folosit sic a tratament pentru raceala si gripa, dar poate foarte bine sa le previna. Pentru ca provoaca transpiratia, poate fi de folos si atunci cand ai o febra usoara. Daca te-ai imbolnavit deja, consuma ghimbir de cateva ori pe zi. Ajuta corpul sa scape de toxin in mod natural, ceea ce grabeste procesul de vindecare in infectii.
LEMNUL DULCE
Lemnul dulce actioneaza ca expectorant si antiinflamator. De asemenea, ajuta la ameliorarea dureri in gat. Are actiune expectoranta, fluidizeaza secretiile bronsice si stimuleaza activitatea glandelor suprarenale. Este recomandat in tratamentul tusei, al inflamatiilor bronhice si ca antiinflamator in stari alergice. Se administreaza sub forma de pulbere. Se iau cate 5-10 g pe zi de radacina maruntita la o cana cu apa. Se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale. Nu se recomanda in timpul sarcinii.
CIMBRISORUL CALMEAZA DUREREA IN GAT
Cimbrisorul are un gudt aromat si te poate scapa de tuse. Stimuleaza sistemul imunitar si are calitati antimicrobiene. Este remediul potrivit in caz de raceala, dureri in gat, bronsita sau alte problem respiratorii. De asemenea, sustine buna funcionare a tractului digestiv si a sistemului nervos. Infuzia se prepara din doua lingurite de frunze tocate de cimmbrisor (prospete sau uscate) la o cana cu apa. Se lasa sa stea acoperit timp de 10 minute.
Be First to Comment