Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Trăsăturile CIUDATE ale persoanelor cu Rh negativ! Tu ai asemenea caracteristici?

in Curiozitati de

Sistemul Rh clasifică sângele uman după prezența sau absența unor proteine specifice pe suprafața hematiilor. Determinarea statutului Rh ține cont de cea mai frecventă dintre acestea: factorul D, sau antigenul D.
Indivizii ale căror hematii prezintă antigen D pe membrană sunt considerați Rh+ (pozitiv), ceilalți Rh- (negativ). Spre deosebire de sistemul AB0, în sistemul Rh absența antigenului nu presupune existența anticorpilor specifici; indivizii Rh- nu au în mod normal în ser anticorpi anti D. Statutul Rh se asociază obligatoriu grupei din sistemul AB0, astfel că „grupa sanguină” este exprimată prin adăugarea semnului + sau – la grupa AB0; de exemplu: A+, B+, 0+, 0- etc. Aceste informații reprezintă minimul necesar în practica medicală pentru realizarea unei transfuzii.
Genetica sistemului Rh.
Factorul D este codificat de o genă (1p36.2-p34) D.[5] Aceasta determină direct sinteza antigenului D, și are o alelă recesivă d.

Deci indivizii cu fenotip Rh+ pot avea genotip DD sau Dd, pe când cei Rh- doar dd. În aceeași zonă a cromozomului mai există și un locus pentru altfel de alele: C, c, E, e (locusul CE). Ordinea pe cromozom este C-E-D, și din acest motiv se tinde către înlocuirea prescurtării CDE cu CED. Alelele C, c, E, e, D, d se transmit înlănțuit.

Astfel, pot exista 8 haplotipuri (haplotipul reprezintă configurația genelor pe un singur cromozom dintr-o pereche): Dce, DCe, DcE, DCE, dce, dCe, dcE, dCE. C, c, E și e nu se exprimă decât când în genotip nu există D.
De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au descoperit numeroase grupe de sange, care sunt repartizate dupa un algoritm necunoscut populatiei umane. Acestea reprezinta si in ziua de astazi o enigma cu privire la originea lor, dar si la modalitatea in care s-au transmis.

Unul dintre cele mai bune exemple este sangele cu Rh negativ.
Daca te aflii printre persoanele cu RH negativ, ei bine, afla ca se spune despre originea ta ca ar fi una mitologica. In plus, persoanele care au un RH negativ sunt foarte rezistente in fata mai multor boli, inclusiv in fata virusului HIV.
Anumite grupuri de oameni sunt de parere ca cei care au un RH negativ fac parte dintr-o alta lume sau civilizatie. Cert este ca subiectul starneste interesul multor oameni de stiinta care incearca sa vada care este originea indivizilor cu RH negativ.

Acest tip de sange este comun in randul persoanelor din Europa.
Sunt cateva diferente intre persoanele cu RH negativ si cele cu RH pozitiv. Spre exemplu, cei cu RH negativ 0 pot dona sange oricui, insa nu pot primi sange decat de la cineva cu o aceeasi grupa sanguina. Mai mult, cei cu RH negativ 0 nu au proteine in sange, sunt mult mai inteligenti decat restul populatiei, au o temperatura mai scazuta a corpului, o mai mare  sensibilitate la caldura si lumina soarelui, au, de obicei, parul roscat si ochii verzi. Unii au chiar vertebre si coaste in plus.
Cel mai mare mister referitor la persoanele cu RH negativ este legat de femeile insarcinate. Acestea nu pot da nastere unui copil cu RH pozitiv. Fraza „sange albastru” in sine vine de la persoanele cu RH negativ intrucat sangele lor, atunci cand se oxideaza, devine albastru. De asemenea, sangele are cuprul la baza, nu fierul.

Sursa: andreilaslau.ro

Ultimile din

Mergi la SUS