Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Trăiește-ți emoțiile, nu-ți fie frică să cauți, să te cunoști, să te iubești

in Diverse de

Emoțiile. Osho spunea: „Emoțiile se nasc în mintea noastră. Conștiința nu își are însă sediul în minte. Mai mult, mintea se află în interiorul conștiinței. Conștiința este vastă, infinită. Emoțiile, dorințele, ambițiile, toate acestea se nasc în mintea noastră. Mai devreme sau mai târziu, ele vor dispărea.

Așadar, atunci când sunteți fericiți, în mintea voastră se dezvoltă emoții pozitive – bucurie, plăcere, fericire, încântare. În momentul în care vă supărați, mintea voastră este cuprinsă de emoții negative- furie, dispreț, dezgust, iritare. Toate aceste emoții trebuie simțite și trăite intens, fiindcă astfel le puteți gestiona și controla. Reprimarea emoțiilor duce spre negare, pe când emoțiile trebuie recunoscute, fiindcă exprimarea caracterizează viața, iar negarea ucidea capacitatea de a simți.

Cunoașterea de sine. Contează foarte mult să vă cunoașteți pe voi înșivă, să vă știți calitățile și defectele. Cunoașterea de sine nu este egală cu subestimarea, ci înseamnă acceptare și dorința de a evolua. Adevărul din voi trebuie recunoscut, iar problemele interioare trebuie rezolvate.

Psihologul Carl Rogers spunea că cunoașterea de sine este un proces afectiv și cognitv care se dezvoltă odată cu vârsta și datorită experiențelor prin care trecem. De aceea, trebuie să vă cunoașteți potențialul actual, dimensiunea fizică și emoțională, iar viitorul să-l percepeți conform aspirațiilor și a gradului de motivație pe care îl dețineți.

Iubirea de sine. Iubirea față de propria persoană dezvoltă încredere și curaj. Atunci când vă iubiți renunțați la etichete. Nu sunteți nici „leneși”, nici „urâți”, nici „proști”. Sunteți omul pe care-l iubiți și în care cultivați cunoștințe, compasiune și răbdare. Iubirea față de propria persoană dezvoltă responsabilitatea, doar așa veți înțelege că voi răspundeți de cursul vieții voastre.

Voi sunteți cei care alegeți cum să priviți anumite circumstanțe și încercări. Iubind omul din voi, veți fi capabili să-i iubiți pe ceilalți nu pentru cine sunt, dar îi veți iubi pentru cine sunteți voi.

Dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri noi. Un om care este mereu într-o căutare permanentă a cunoștințelor și a lucrurilor noi, din start este informat, iar oamenii informați sunt greu de manipulat. Niciodată nu trebuie să puneți punct studierii. Cât trăim, învățăm și aflăm lucruri noi. Cunoștințele nu au limită de vârstă, învățați încontinu, întrebați atunci când nu cunoașteți, fiți mereu într-o căutare continuă a unei lumi noi.

Nepăsarea stagnează creierul. Mintea are nevoie cunoștințe, de informație. Pe tot parcursul vieții iubiți-vă, descoperiți-vă, hidratați-vă creierul și trăiți intens. Un om e împlinit atunci când se cunoaște pe sine, când nu poate fi folosit și manipulat, când nu-i este frică să-și trăiască emoțiile, când se iubește și știe cât de important este.

Iubiți. Descoperiți. Trăiți.

Ultimile din

Mergi la SUS