Traian Băsescu cere carantinarea vârstnicilor: ‘Ideea lui Cercel de a-i scoate din cămine, de a-i izola în camere, era o soluție și poate încă mai e’

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că relaxarea anunțată de autorități nu va aduce ceva bun și a precizat că ideea carantinării bătrânilor, avansată de Adrian Streinu-Cercel nu e o idee rea.

„Avem o situație extrem de complicată pe care ne facem că n-o înțelegem. Zece la sută apar ca noi îmbolnăviri, deci, dacă noi suntem 19 milioane, atunci am avea aproximativ 2 milioane de îmbolnăviri.

Ideea lui Cercel de a-i scoate din cămine, de a-i izola în camere, era o soluție și poate încă mai e.

Problema capitală este că testăm prea puțin. Ne face să avem o hartă a riscurilor prea deformată, mioritică. S-a vorbit de relaxare, nu-i plăcută consemnarea la domiciliu, dar e necesară. Niciodată n-o să știm câți dintre români au murit de coronavirus, acasă. Sunt convins că riscăm enorm, cu ce se întâmplă acum”, a spus Traian Băsescu.

Sursa: Stiripesurse.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...