Tragedia din Caracal a ajuns și în presa internațională. Cum e descrisă în afară crima care a îngrozit România

in Extern de

Cazul tragic din Caracal a ajuns să fie cunoscut și în presa internațională.

Reuters: „Şeful Poliţiei Române, demis în urma unei intervenţii tardive; o fată de 15 ani a murit”. Agenţia de presă relatează cazul fetei de 15 ani din Caracal, care a sunat de trei ori la 112, dar autorităţile au avut un răspuns întârziat. „Autorităţile au avut dificultăţi să localizeze sursa apelurilor şi au aşteptat obţinerea unui mandat de percheziţie, deşi nu era nevoie din punct de vedere legat.

După ce au obţinut mandatul, au aşteptat ore întregi până să pătrundă pe proprietate”. […] La faţa locului, poliţia a găsit ceea ce păreau a fi rămăşiţe umane într-un butoi şi bijuterii. Poliţia suspectează că rămăşiţele sunt ale victimei de 15 ani şi ale unei fete de 18 dintr-un sat din apropiere, care a fost dată dispărută în aprilie. Medicii legişti încearcă să identifice rămăşiţele”.

Associated Press: „Șeful Poliţiei Române a fost demis după ce o adolescentă a fost ucisă în Caracal. Ministrul de Interne, Nicolae Moga, l-a demis pe şeful Poliţiei Române, după ce oamenii legii au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze şi să intervină pentru salvarea victimei, care a cerut ajutor la 112 de trei ori, spunând că a fost bătută şi violată de un bărbat care a luat-o cu maşina, la ocazie, în timp ce se îndrepta spre satul natal”.

Articolul din Associated Press a fost preluat și de alte publicații, cum ar fi Toronto City News, Washington Post, Kyiv Post.