Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Traficanţii de droguri nu au avut minivacanţă. Nici poliţiştii care i-au prins

in Diverse/ExtraNews de

   Polițiștii din Suceava au efectuat percheziții la persoane bănuite că ar fi traficat cannabis, amfetamine și etnobotanice. La fel, patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști, trei dintre aceștia fiind surprinși în flagrant delict în timp ce dețineau 2.000 de euro falşi, iar al 4-lea a fost reținutavând asupra sa 707 grame de cocaină. Pe 4 iunie, polițiștii din Constanța au prins în flagrant, la Medgidia, o persoană bănuită că pune în vânzare droguri de mare risc aduse din Olanda, anunţă Poliţia Română.

   Pe 6 iunie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Suceava au efectuat şapte percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava. Activitățile au vizat persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și pentru efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

   Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – mai 2017, cei în cauză ar fi achiziționat de pe site-uri specializate cannabis și amfetamine, dar și etnobotanice, pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuți și în împrejurimi. În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri și unități de calcul și stocare. Doi bărbați au fost conduși la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri.

   La data de 1 iunie, poliţiştii constănţeni au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanța, care dețineau banchote false în valoare de 2.000 de euro, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic. Au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție la locuințele persoanelor în cauză, aflate pe raza județelor Constanța și Galați, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză. Cercetările în această cauză au început la începutul lunii aprilie și îl vizau pe liderul grupării infracționale care ar fi recrutat o personă pentru a o pregăti drept cărăuș de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea liderului grupării, ar fi pus la dispoziție mijloace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.

   Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai a.c., s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină.

   Tot polițiștii din Constanța au prins în flagrant o femeie în vârstă de 22 de ani, din Medgidia, care încerca să pună în vânzare 30 de comprimate de ecstasy. În urma percheziției domiciliare, au mai fost ridicate alte 239 de comprimate de ecstasy. Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 ore, iar în acest mooment este aresta preventiv pe o durată de 30 de zile. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS