Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Traficanţi şi fabricanţi de ţigări – reţinuţi de poliţie

in Diverse/ExtraNews de

   Peste 52.000 de țigarete, peste 160 kg de tutun plus aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor, au fost ridicate de polițiștii din Prahova și de cei de la Direcția Operațiuni Speciale, în urma a 25 de percheziții la persoane bănuite că ar fi produs și comercializat țigarete în afara unui antrepozit fiscal, anunţă Poliţia Romănă.

   La data 17 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Prahova și cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 25 de percheziții, în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș şi Argeș, la persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 52.707 țigarete, peste 160 de kg. de tutun și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor. Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea acestuia și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte patru persoane, domiciliate tot în județul Prahova. Ulterior, țigaretele erau comercializate în special către crescătorii de animale, care le achiziționau pentru cei care angajaţi ca supraveghetori. Au fost puse în aplicare 11 mandate de aducerepersoanele depistate fiind conduse la audieri.

   Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova, precum și al polițiștilor de la inspectoratele de poliție Sibiu, Mureș și Argeș, efectivul fiind în total de aproximativ 70 de polițiști. În plus, au mai participat la acţiune și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești și reprezentanții Direcției Regionale Vamale. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS