Trafic, nervi, viroze! Cum a arătat prima zi de școală pentru mii de elevi din Capitală

in ExtraNews de

Prima zi de scoala a insemnat si prima vizita la medic pentru multi dintre elevi! Dupa 3 saptamani de vacanta, astazi, in multe dintre scoli, elevii au trecut mai intai pe la cabinetul medical. Autoritatile spera ca, astfel, sa limiteze numarul de viroze sau raspandirea virusului gripal. Zeci de mii de copii sunt in pericol sa se imbolnaveasca in aceasta perioada.

Pentru a se asigura ca niciun elev nu vine bolnav la scoala, medicii au inceput consulturile inca de la prima ora a diminetii. In urmatoarele 2 saptamani, in fiecare unitate de invatamant are loc triajul epidemiologic al elevilor, spun cei de la inspectoratul scolar din Bucuresti.

Daca elevul prezinta simptome precum febra, stare generala de rau si tuse, este foarte posibil ca acesta sa dezvolte un virus gripal.

In cazul in care un copil bolnav lipseste de la scoala mai mult de 3 zile, se poate intoarce in colectivitate numai dupa ce primeste avizul epidemiologic de la medicul de familie.

Sapte persoane au murit in acest sezon din cauza gripei. Medicii se tem ca odata cu inceperea scolilor am putea avea o epidemie. 
In multe dintre scolile din Bucuresti s-au inregistrat astazi zeci de absenti.

Medicii avertizeaza ca apogeul acestor viroze se inregistreaza abia in luna februarie si ii sfatuieste pe parinti sa fie foarte atenti la simptomele pe care le prezinta copiii. Elevii s-au intors, acum, din vacanta de sarbatori si vor ramane la ore pentru inca 3 saptamani. Pe data de 2 februarie intra din nou in vacanta, pentru o saptamana.