Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Toţi soferii trebuie să citească asta. HARTA drumurilor din România care riscă să rămână înzăpezite, în plin COD GALBEN

in ExtraNews de

Desi de joi intram in decembrie, cu un cod galben de ninsoare, Compania de Drumuri nu a reusit sa incheie contracte de deszapezire pentru toata tara.

Nu este insa nici o problema, spune seful Companiei: acolo unde nu sunt contracte, vom folosi utilaje de la vecinii care au. O harta a companiei arata ca trei sferturi dintre soselele Romaniei pot fi blocate de viscol si ninsoare.

Sa ne reamintim ca in urma cu doar doua saptamani, zone intinse ale tarii au fost sub cod portocaliul de ninsori si vant puternic.

In apropiere, pe DN 29 C, intre Botosani si Siret, situatia a fost similara, pentru ca doi soferi s-au aventurat, imprudent, prin troiene si au ramas inzapeziti.

Desigur, nici prin pasul Tihuta s-a mai putut trece, la fel ca in fiecare iarna.

61850730

In zona Moldovei aproape toate drumurile nationale prezinta risc de inzapezire, conform hartii realizata de Compania de Drumuri Nationale pe baza datelor multianulae privind precipitatiile.

Situatia este la fel de proasta in Dorbrogea, unde statististica ultimilor ani arata ca toate DN-urile se blocheaza la ninsori puternice. Iar pe Autostrada Soarelui problemele sunt chiar mai mari, dupa dum ne dovedeste experienta ultimilor ierni.

Si autostrada Bucuresti-Pitesti este in aceeasi situatie, la fel ca principalele drumuri nationale care pleaca din capitala spre vestul tarii – DN 6 si DN 7.

Nici Transilvania nu este ferita in caz de ninsori si viscol, asa cum arata aceste imagini de acum doua saptamani din Apuseni.

DN1, principala sosea dinspre capitala spre nord-vestul Ardealului, se afla pe lista de drumuri „inzapezibile” de la Brasov pana la Huedin. Iar in Apuseni DN74 si DN75 se afla in aceeasi situatie.

Deszapezirea soselelor ne costa anul aproape 30 de milioane de euro.

61850729

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS