Total neinteresant! Cornel Micu, din comuna Ghidici, Gorj, a fost premiat de Regina Angliei pentru inteligență artificială

in Educational de

El ne-a făcut să ne simțim mândri că suntem români! Cornel Micu din Gorj a fost premiat de către Regina Marii Britanii cu medalia de aur! Cum a obținut această onoare

“Student roman premiat de Regină pentru rezultate excelente…Un student pentru care engleza este a treia limbă, a fost recompensat pentru succesul său de nivel A, fiind premiat cu medalia de aur a Reginei” , asta scriau ziarele londoneze pe 3 februarie 2019 despre Cornel Micu din Ghidici, Dolj.

Cornel Micu are 20 de ani şi a ajuns să fie premiat cu medalia de aur de către Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute ca elev în ultimul an de liceu la KES Academy Sixth Form, la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea ,,Inteligență Artificială”, din cadrul domeniului Informatică.

Cornel a declarat că „A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine si familia mea. A fost si bunica mea de la Ghidici alaturi de mine, mi-am dorit foarte mult asta”, a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Povestea lui Cornel Micu este însă una foarte încurcată, dar băaiatul deștept din Ghidici a dus numele țării noastre în mai multe țări. Înainte să studieze la Londra, Cornel a fost un elev eminent în Italia

El a copilărit până la vârsta de 6 ani în România, crescut de bunica sa, iar ulterior a fost luat de părinții săi care lucrează în domeniul medical în străinătate. Din cauza salariilor foarte mici și a unui trai extrem d egreu în țară, aceștia au hotărât să ia drumul străinătății.

Pentru că la acel timp, Cornel era foarte mic, aceștia au hotărât să îl lase în grija bunicii până la vârsta de şase ani când micuţul Cornel a fost luat de părinţi în Italia. În doar câteva luni a învăţat italiană şi a mers la şcoală. Mereu a fost printre primii din clasă, iar la examene a obținut mereu cele mai mari note.

A urmat un liceul pe care l-a început în Italia şi constrâns de mutarea părinților în Anglia, acesta acontinuat şi finalizat studiile în Londra. În 2016 pleca în Londra cu părinţii. Acolo a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, unde a studiat doi ani.

Pentru că a terminat liceul cu cele mai bune rezultate tânărul doljean a fost premiat zilele trecute de regina Marii Britanii cu medalia de aur. Alături de el în Marea Britanie a fost familia, părinţii Cristian şi Adriana şi fratele lui, Carlo.

De altfel performanţele lui Cornel au fost prezentate şi în cadrul unei gale a Academiei ,,Regele Edward al VII-a” care s-a desfășurat în urmă cu câteva săptămâni în King’s Lynn, unde a fost felicitat chiar de primarul Nick Daubney.

“Suntem foarte mândri de fiul nostru, este o zi specială pentru noi toţi, o vom întâlni pe regină”, a declarat Adriana, mama lui Cornel.
Acum Cornel este student la ,,Imperial College” în Londra la specializarea ,,Inteligență Artificială”, care face parte din domeniul Informaticii.