Tornada in Romania. Acoperisuri smulse, hectare intregi de padure distruse si localitati fara curent

in Diverse de

15 locuinte din doua comune din Neamt au ramas fara acoperisuri, hectare intregi de padure au fost distruse si 11 localitati au ramas fara energie electrica in urma unei tornade petrecute in zona de est a judetului.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Neamt, zece case din comuna Razboieni si alte cinci din localitatea Bargauani au ramas fara acoperisuri dupa ce o tornada le-a distrus partial sau in totalitate, in unele cazuri fiind smulse cu tot cu zidarie.

In aceeasi zona, aproximativ zece hectare de padure au fost distruse de vantul foarte puternic care a scos si copaci din radacini.

De asemenea, peste 3.000 de familii din 11 localitati au ramas fara energie electrica, dupa ce, in cele mai multe cazuri, arborii au cazut peste retelele de electricitate. Ploaia torentiala, insotita de grindina, a distrus si culturile de pe sute de hectare.

”Practic, pe culoarul de manifestare a acelei tornade, care a avut loc sambata seara, a fost distrus tot, in special culturi. Localnicii sustin ca vizibilitatea era sub 3-4 metri, iar vartejul a smuls acoperisurile si cu boltarii in care erau fixate. Ca sa va dati seama de intensitatea fenomenului, un nuc smuls din radacini din curtea unei localnic a ajuns in curtea vecinului sau”, a declarat, duminica, pentru News.ro, prefectul judetului Neamt, Vasile Panaite.