Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TOP 5 FLORI CARE REZISTA TOATA VARA

in Diverse de

Cu cat sunt mai colorate, mai parfumate si fac mai multe flori, cu atat sunt mai frumoase! Alege plante care infloresc toata vara, ca sa ai curtea sau balconul pline cu flori.

 REGINA-NOPTII

Una dintre cele mai longevive flori de gradina, deosebit de parfumata si rezistenta, regina-noptii traieste pana la primele brume de toamna. Toata vara va inflori, daca este cultivata in plin soare. Poate fi cultivata si in jardinière, dar, pentru a avea rezultate excelente, trebuie sa folosesti vase adanci. Regina-noptii tinde sa creasca mai bine de un metru in gradina, dar in jardinière trebuie ciupite varfurile ramurilor periodic.

BUTONII BURLACULUI

Inruditi cu amarantul, dar cu florea in forma de glob mic si purpuriu, butonii burlacului poarta numele stiintific de Gomphrena globosa. Florile lui cu petale ca de hartie rezista saptamani intregi si pot fi puse la uscat, pentru a forma buchete pentru iarna. Este o planta prolifica si o singura tufa poate produce peste 30 de flori intr-o vara. Trebuie cultivata in spatii insorite si necesita apa moderat.

PETUNIILE

Rezistente la soare si seceta, petuniile se adapteaza in diverse zone si infloresc abundent pana la primele nopti reci de toamna. Pot fi cultivate si la umbra, pot fi plantate si in plin soare, dar cel mai bine le merge daca au soare direct numai dimineata. Trebuie udate frecvent si, o data la doua saptamani, se adauga ingrasaminte specifice pentru plantele cu flori. Petuniile curgatoare sunt cu mult mai spectaculoase si se adapteaza chiar si pe terasele sau in curtile in care este mai multa umbra.

CARCIUMARESELE

Daca vrei o curte plina de flori toata vara, in cele mai multe variante de culori, alege carciumaresele. Din iunie pana in septembrie, vor inflori abundent, mai ales daca sunt udate aproape in fiecare seara si daca sunt taiate din cand in cand pentru a le improspata. Florile lor sunt deosebit de variate, unele seamana cu cele de dalii, altele cu cele de crizanteme. Iar culorile variaza de la alb, crem, galben sau portocaliu, la nuante de rosu si violet.

SUZANA CU OCHII NEGRI

Deosebit de atragatoare prin culoarea ei de un galben viu si staminele maronii, rudbechia sau Suzana cu ochii negri este in topul plantelor care infloresc toata vara. Necesita multa lumina si caldura, ca atare trebuie cultivate in zona insorita a curtii. Ele vor inflori din iulie pana in septembrie, intrecand carciumaresele prin frumusete si longevitate.

Rudbeckia hirta – Coneflowers

Ultimile din

Mergi la SUS