TOP 3 metode eficiente prin care poți proteja mediul și economisi bani!

in Diverse de

În ultimii ani, planeta a ajuns să-și epuizeze resursele prin supraconsumul fiecăruia, așa că devine o necesitate inevitabilă contribuția la protejarea mediului. Schimbarea presupune trecerea de la obiceiurile dăunătoare, la dobândirea unora noi, mai benefice pentru mediu. Astfel, se pot întreprinde foarte ușor acțiuni zilnice, pentru a contribui la conservarea resurselor naturale pentru a împiedica degradarea mediului cât timp nu este prea târziu.

Moduri simple și ușor implementabile de a proteja planeta, și de a economisi bani în același timp.

  • Începeți prin a recicla obiectele de care nu mai aveți nevoie

Reutilizarea obiectelor poate fi extrem de benefică în reducerea consumului, dar și în obținerea unui câștig, atunci când se vând, de exemplu lucrurile uzate pentru a obține un profit. Cumpărătorul economisește la rândul său bani, deoarece achiziționează lucrurile la un preț avantajos.

 Reciclarea și reutilizarea pot fi, de asemenea, o necesitate absolută în perioadele în care aprovizionarea de bunuri noi este rară. Dacă aveți o afacere, puteți economisi bani reciclându-vă materialele sau cumpărând unele mai ieftine, deoarece acestea sunt adesea reciclate. De exemplu, este mai ieftin să refolosești un metal deja extras în produse noi, față de a extrage mai întâi metalul din mine scumpe.

 De asemenea, reutilizarea și reciclarea sunt benefice pentru mediu și climă. Cu cât un bun se află în circuitul economic mai mult, cu atât se emite mai puțin CO2, deci descrește nivelul poluării aerului.

  • Reduceți producerea de deșeuri menajere

Gunoiul menajer este unul dintre cei mai mari factori contributori la poluare, dar puteți reduce producerea de deșeuri dacă urmați o serie de pași simpli care vă fac mai conștienți despre impactul pe care fiecare achiziție îl are asupra mediului:

  • Înlocuirea pungilor de plastic cu pungi refolosibile are o importanță majoră în protejarea mediului
  • Trebuie redusă achiziționarea de sticle de plastic îmbuteliate, precum și articole de plastic de unică folosință și înlocuirea acestora cu obiecte mai sustenabile din metal și sticlă.
  • Renunțați la utilizarea hârtiei de bucătărie la rola, deoarece se pot folosi mai multe prosoape de bucătărie din pânză .
  • Nu turnați niciodată ulei prăjit uzat în chiuvetă, deoarece un litru este suficient pentru a provoca o contaminare ireversibilă a unei cantități uriașe de apă.
  • Reziduurile de alimente organice pot fi foarte ușor convertite în mod natural în îngrășăminte pentru orice plante și copaci.
  • Schimbați-vă mașina personală cu un longboard

Poluarea orașului provine aproape exclusiv din gazele de eșapament emise de mașini. Astfel, nevoia de a folosi mijloace ecologice de transport, precum autobuzul, bicicleta și skateboardul pentru drumurile zilnice este imperativă, mai ales dacă distanța nu este foarte mare. Investiția inițială într-o mașină vă poate costa de asemenea mulți bani și pe viitor, dar dacă alegeți, de exemplu, un longboard de calitate puteți ajunge chiar mai repede la destinație și evita astfel aglomerația de pe șosele. Boarders.ro are o selecție vastă de skateboarduri din care să alegeți.

Prin urmare, cel mai important lucru pentru a avea un impact pozitiv este să adoptați aceste moduri în viața voastră de zi cu zi. Atunci când începeți să faceți alegeri conștiente pentru a avea un efect negativ cât mai mic asupra planetei, veți realiza că dvs., societatea și mediul înconjurător au de câștigat în același timp.