TOP 3 METODE de eficientizare a sistemului de ventilatie rezidentiala

in Diverse de

Ventilatia rezidentiala are un rol esential in obtinerea in interiorul locuintelor a unui climat confortabil, sanatos, care nu este predispus la aparitia unor probleme ale structurii de rezistenta a cladirii. In mod traditional ventilatia rezidentiala este realizata prin mijloace naturale, prin deschiderea geamurilor si a usilor, ce permite obtinerea unui flux de aer ce duce catre exterior gazele nocive si umiditatea excesiva. Chiar daca acest sistem are anumite avantaje, nu este eficient, nereusind sa faca fata, in special, in momentele cu temperaturi extreme, fie pozitive, fie negative.

Specialistii recomanda ca si in cazul spatiilor rezidentiale sa fie montate sisteme mecanice, ce functioneaza intr-un mod foarte eficient si care reusesc sa creeze in toate incaperile locuintei un climat favorabil, cu temperaturi acceptabile si cu umiditate in limite normale. Lindab.ro pune la dispozitia clientilor o gama extrem de diversa de produse si accesorii ce permit realizarea unui sistem complet de ventilatie rezidentiala. Te poți îndrepta și spre montarea unui sistem de ventilatie rezidentiala acoperis ce permite obtinerea unor economii importante de energie fara a se face rabat la calitatea spatiului interior. 

Iata care sunt cele trei metode de eficientizare a sistemului de ventilatie rezidentiala!

Sistemele de ventilatie mecanice sunt mult mai eficiente comparativ cu cele naturale. Chiar daca necesita o investitie sporita, fac fata tuturor provocarilor si reusesc sa creeze un spatiu sanatos, indiferent de conditiile de mediu exterioare. Un astfel de sistem consuma, intr-adevar, energie electrica, dar prin implementarea unor solutii inteligente poate fi atinsa o eficienta maxima:

 

  1. Instalarea unui sistem de tubulaturi in toate incaperile locuintei, nu doar la baie si la bucatarie, reprezinta cea mai buna solutie pentru ventilarea corecta a intreg spatiului. Prin obtinerea unei ventilatii uniforme se evita aparitia unor zone cu umiditate crescuta, ce incurajeaza dezvoltarea mucegaiurilor care afecteaza sanatatea. Magazinele de specialitate pun la dispozitie sisteme complete de tubulaturi dotate cu toate accesoriile necesare, ce permit ca un astfel de sistem sa fie implementat rapid, fara cheltuieli imense si cu rezultate foarte bune;

 

  1. Montarea unui recuperator de caldura pentru un sistem centralizat de ventilatie rezidentiala reprezinta o metoda ideala de economisire a energiei. Prin utilizarea acestui echipament se obtine un schimb de caldura intre aerul viciat care iese catre exterior si aerul proaspat, colectat din afara. Practic, in timpul perioadelor cu temperaturi scazute aerul cald din interior ce este eliminat afara incalzeste aerul rece din exterior, acestul lucru ducand la economii la factura de incalzire. In timpul verii sistemul functioneaza asemanator, aerul rece din interior scazand temperatura aerului cald din exterior in momentul in care este introdus in locuinta;
  2. Sistemele moderne de ventilatie rezidentiala pot fi dotate cu termostate inteligente, care permit realizarea unor economii semnificative la factura de energie. Un astfel de termostat poate fi programat pentru a functiona doar atunci cand cineva este acasa sau poate fi accesat de la distanta prin intermediul internetului. 

 

In concluzie, eficientizarea sistemului de ventilatie rezidential reprezinta o metoda ideala de a avea parte de economii la factura de energie, fara a renunta la confortul pe care vor sa-l aiba, cu siguranta, ocupantii locuintei.