Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Top 3 idei pentru pofticioşi – cum să îţi satisfaci pofta de dulce

in Retete de

Dacă eşti un împătimit al dulciurilor, însă ţii şi la silueta ta e important să găseşti un echilibru atunci când consumi acest tip alimente, care pot deveni dăunătoare organismului consumate în exces. Pentru a-ţi menţine corpul într-o formă cât mai bună, dar şi sănătatea, trebuie uneori să apelezi la nişte variante cu mai puţin zahăr adăugat.  Astfel, oricât de tentant ar fi să mănânci ciocolată, diverse prăjituri sau torturi cu creme,  ar fi bine să optezi din când în când şi la nişte alternative mai sănătoase pentru a-ţi potoli poftele. 

IATĂ top 3 idei de deserturi pentru pofticioşi: 

DULCIURILE ROW VEGANE

Acestea sunt o alternativă destul de sănătoasă la prăjiturile clasice cu zahăr, fiind făcute doar din alimente de origine vegetală şi preparate într-o manieră care nu necesită gătirea la temperaturi ridicate. Acest lucru va ajuta la menţinerea proprietăţilor alimentelor. Însă ar fi de menţionat totuşi faptul că de multe ori acest tip de deserturi sunt destul de bogate caloric şi trebuie consumate într-o cantitate moderată. Un alt aspect de reţinut ar fi că acestea vin la nişte preţuri ceva mai ridicate şi nu se găsesc la orice magazin sau cofetărie. 

MAGIUNUL DE FRUCTE 

Gemul sau dulceaţa de fructe făcute în casă pot fi o variantă foarte bună şi accesibilă de dulce, pentru zilele în care vrei să eviţi deserturile procesate din comerţ. Poţi opta pentru un mic dejun dulce cu un parfait cu iaurt, fructe proaspete şi o lingură de gem de zmeură pentru extra-aromă, astfel îţi vei satisface pofta de dulce pentru întreaga zi. Din când în când poţi savura şi câte o prăjitură clasică de la o cofetărie, în detrimentul pregătirii acasă a unei prăjituri, tocmai pentru că acasă vei face o cantitate mai mare şi vei fi tentat să consumi mai mult. De exemplu dacă eşti din Bucureşti, prăjiturile de la Cofetăria Armonia sunt de încercat şi vin în porţii individuale, potrivite pentru a fi servite o singură dată.

ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ

Această variantă e una uşor de preparat, care poate fi făcută în funcţie de preferinţele fiecăruia, cu cacao, fructe, miere sau orice altceva. Fie că vrei ceva mai fresh şi faci un sorbet de fructe de sezon sau ceva mai cremos cu puţin lapte adăugat, poţi obţine un desert delicios şi slab caloric foarte uşor în propria casă. Tot ce trebuie să faci e să pui ingredientele într-un blender şi să le dai la congelator câteva ore, apoi desertul tău e gata de savurat. Înghetaţa e un dulce destul de slab caloric aşa că permite consumarea unei cantităţi ceva mai mari fără să adaugi un număr ridicat de calorii dietei tale zilnice. 

De  reţinut însă că orice variantă de dulce ai alege este esenţial să ai un regim echilibrat şi să nu exagerezi. Poţi să îţi faci poftele din când în când şi cu deserturi din comerţ, atâta vreme cât eşti atent la celelalte mese ale zilei şi contrabalansezi excesul făcut şi cu nişte mişcare în plus.

Ultimile din

Mergi la SUS