Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tone de gunoaie lăsate de turişti pe Transalpina in vacanta de Rusalii! „Este suprinzător gestul unor turişti care lasă din portbagaj tot ce au. Am avut situaţii când…”

in Diverse/Educational de

Parcările şi zonele verzi din preajma „Drumului Regelui“, cum mai este denumită şoseaua care ajunge la o înălţime de 2.145 de metri, au fost pline de deşeuri. Drumarii au acţionat în ultima zi de vacanţă şi ieri pentru strângerea deşeurilor şi au adunat în jur de 300 de saci cu gunoaie

„Este suprinzător gestul unor turişti care lasă din portbagaj tot ce au. Am avut situaţii când au venit de acasă cu gunoaiele în saci şi le-au lăsat în parcările de pe marginea drumului. Oamenii au stat în parcări, dar şi pe iarbă. Au lăsat în urma lor multe deşeuri, în special, peturi, ambalaje şi hârtii. Au fost şi unii turişti mai civilizaţi care au strâns resturile în pungi şi le-au lăsat în parcare“,

a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. Acesta recunoaşte, însă, că nu prea există coşuri de gunoi în parcările amenajate: „Iarna trecută au fost distruse de vânt. În perioada următoare se vor monta coşuri de gunoi, dar cred că cei care aruncă gunoaiele pe iarba de lângă drum nu au nicio scuză. Totuşi, de la an la an se constată o responsabilitatea mai mare din partea turiştilor în privinţa menţinerii curăţeniei“.

Săptămâna trecută, şi un grup de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a organiza o acţiunea de ecologizare în zona Rânca, în urma căreia au fost strânse 150 de saci cu deşeuri.

Trafic crescut pe Transalpina.

Posted by DRDP Craiova on 3 Iunie 2017

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS