Tocmai ai devenit părinte? Iată 3 lucruri pe care să le faci pentru bebelușul tău

in Diverse de

Dacă ai devenit părinte de puțină vreme viața ta se învârte în jurul bebelușului. Perioada de adaptare poate fi dificilă, atât pentru nou născut cât și pentru proaspăt părinți. Dar cu puțin ajutor, această perioadă va deveni cea mai frumoasă din viața ta de până acum.

Uneori, părinții au nevoie de cineva din exterior să le reamintească niște aspecte simple, dar foarte necesare în viața de zi cu zi ca părinte. Această călătorie ca părinți este un maraton. Vei avea zile mai bune și zile mai grele, important este să accepți că nu există părinți perfecți, ci părinți prezenți și iubitori. Viața de părinte începător poate fi destul de solicitantă și grea. Încearcă să nu pui prea multă presiune pe tine și să-ți dai timp să înveți să fii părinte. Ai încredere în instinctele tale. Chiar dacă ai impresia că nu știi ce să faci, de multe ori nu trebuie decât să îți urmezi intuiția. Cu timpul, va fi mai ușor să dai mai mult credit acestor instincte parentale.  

Iată 3 lucruri pe care sa le ai în vedere dacă esti proaspat părinte

  1. Construiește amintiri. De cele mai multe ori, primele luni cu un bebeluș sunt destul de obositoare și derutante. Chiar dacă îți este greu, încearcă să îți amintești constant că această perioadă este una însemnată pentru familia voastră. Sunt o mulțime de modalități prin care poți aduna aceste amintiri de neprețuit. Fie că vorbim despre rame foto pentru primul an, kit-uri cu amprente și mulaje sau albume foto, site-ul krbaby.ro oferă o gamă impresionantă de produse dedicate bebelușilor. Cu siguranță vei găsi cele mai bune idei pentru familia voastră.

  2. Cere ajutorul. În general, proaspăt părinții evită să ceară ajutorul în jurul lor de teama că vor fi judecați că nu sunt părinți buni. Astfel, ei își stabilesc niște standarde greu de atins și se confruntă deseori cu un sentiment de eșec, care de cele mai multe ori este dublat de oboseală. Viața unui cuplu se schimbă semnificativ și poate fi destul de dificil să gestionezi o asemenea schimbare fără ajutor. Bebelușul tău are nevoie de părinți odihniți și fericiți, iar să apelezi la cei dragi pentru suport este cel mai bun lucru pe care îl poți face.

  3. Fii prezent. Chiar dacă pare un lucru destul de banal, a fi prezent nu se referă doar la prezența fizică, ci și la cea conștientă. De multe ori, oamenii trăiesc pe un soi de pilot automat, gândindu-se mai degrabă la ceea ce urmează să se întâmple decât la ceea ce trăiesc în prezent. Tocmai de aceea, e important să conștientizezi că timpul petrecut cu bebelușul tău este esențial. Vorbește cât mai mult cu el, va înțelege mai mult decât ai impresia. Bucură-te de fiecare privire, zâmbet și zi petrecută împreună.

Viața de părinte poate aduce multe provocări, dar este important să te bucuri de toate experiențele cu care vine. Mai mult decât atât, timpul va trece mai repede decât îți dai seama și te vei trezi în fața unui album cu fotografii din primul an al bebelușului tău zâmbind. Adună toate amintirile vieții împreună și bucură-te de fiecare zi.