Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TEROARE in Coreea de Nord: Execuții PUBLICE în masă pentru TRĂDARE

in Extern de

Coreea de Nord efectuează execuţii publice pe malurile râurilor, în curţile şcolilor şi în pieţe pentru acuzaţii precum furtul de cupru de la instalaţiile fabricilor, distribuirea de informaţii provenite din Coreea de Sud şi prostituţie, potrivit unui raport publicat miercuri de un ONG sud-coreean şi citat de Reuters.

Potrivit raportului, prezentat de acest grup cu sediul la Seul, deciziile extrajudiciare pentru execuţiile publice sunt adesea influenţate de o aşa-numită origine familială „nesănătoasă” sau de o campanie a guvernului de a descuraja anumite comportamente.

Grupul de Lucru pentru Justiţie de Tranziţie (TJWG) afirmă că raportul său se bazează pe interviuri cu 375 de nord-coreeni care au fugit din ţară în ultimii doi ani.

Reuters nu a putut verifica independent aceste mărturii. TJWG este format din activişti pentru drepturile omului şi cercetători şi este condus de Lee Younghwan, care a lucrat ca avocat pentru drepturile omului în Coreea de Nord.

Grupul primeşte cea mai mare parte a fondurilor de la fundaţia National Endowment for Democracy cu sediul în SUA, care la rândul ei este finanţată de Congresul american.

Raportul TJWG vizează să documenteze locurile în care au loc execuţiile publice şi a înhumărilor în masă, despre care afirmă că nu au mai avut loc înainte, şi să susţină eforturi internaţionale pentru a-i trage la răspundere pe cei care comit ceea ce el descrie drept crime împotriva umanităţii.

„Hărţile şi mărturiile care le însoţesc creează o imagine a amplorii abuzurilor care au avut loc de-a lungul deceniilor”, declară ONG-ul.

Coreea de Nord respinge acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului, afirmând că cetăţenii săi se bucură de protecţie în temeiul Constituţiei şi acuză Statele Unite că se află pe primul loc în lume în ceea ce priveşte încălcarea drepturilor omului.

Cu toate acestea, Nordul se confruntă cu un impuls la nivel mondial fără precedent pentru ca regimul şi liderul său, Kim Jong Un, să fie făcuţi răspunzători pentru numeroase cazuri de abuzuri ale drepturilor omului după un raport de referinţă din 2014 al unei comisii a Naţiunilor Unite.

State membre ale ONU au cerut Consiliului de Securitate al ONU în 2014 să trimită Coreea de Nord şi pe liderul ei în faţa Curţii Penale Internaţionale pentru crime împotriva umanităţii, aşa cum reiese dintr-un raport al Comisiei de Anchetă.

Comisia detaliază abuzurile, inclusiv lagăre mari de detenţie, tortură sistematică, foamete şi execuţii comparabile cu atrocităţile din perioada nazistă, şi face legătură între aceste abuzuri şi conducerea nord-coreeană.

Coreea de Nord a respins constatările anchetei şi cererile de a aduce Nordul în faţa unui tribunal rămân blocate, parţial din cauza obiecţiilor Chinei şi Rusiei, care deţin drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

TJWG afirmă că proiectul său de a documenta locurile amplasării gropilor comune şi efectuării execuţiilor ar putea contribui la eforturile pentru aducerea Nordului în faţa justiţiei.

Potrivit ONG-ului sud-coreean, execuţiile au loc în închisori pentru a provoca teama şi intimidarea printre potenţiali evadaţi şi execuţiile publice sunt efectuate pentru infracţiuni aparent minore, inclusiv furt de produse agricole precum porumb şi orez, anunță Agerpres.

Furtul de cabluri electrice şi alte bunuri din fabrici pentru a le vinde şi distribuirea de informaţii din Coreea de Sud sunt de asemenea condamnate la moarte cu execuţii prin împuşcare, adaugă grupul.

Sursa: Stiripesurse.ro

Mergi la SUS