Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TERAPIA BOWEN, VINDECARE PRIN RELAXARE

in Sanatate de

Terapia Bowen este mai putin cunoscuta in Romania, dar incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Pare doar un alt tip de masaj, dar este de folos pentru intregul corp, activand puterea de regenerare a organismului.

Terapia Bowen este o metoda de terapie complementara neinvaziva, foarte relaxanta, delicata, extrem de eficienta, nu poate face niciun rau si, cel mai important, nu are contraindicatii, fiind benefica oricui.

SCURT ISTORIC

Australianul Thomas Bowen a conceput aceasta terapie prin anii ’50, pentru a o ajuta pe sotia sa sa scape de crizele de astm bronsic. Tom a considerat ca a avut inspiratie divina si rezultatele nu s-au lasat asteptate. Starea lui Jessie s-a imbunatatit si, cu timpul, nu a mai avut nevoie de medicamente sau de spitalizare. A inceput sa extinda metoda si pentru alte tipuri de afectiuni si sa trateze pacienti la el acasa. La inceputul anilor ’60 si-a deschis o clinica, unde trata bolnavii de astm, dar si pe cei cu afectiuni organice, probleme emptionale si mentale. A ajuns sa aiba 13.000 de pacienti pe an.

MESAJ, SI NU MASAJ

Se spune despre terapia Bowen ca e “mesaj, si nu masaj” pentru ca transmite mesaje catre creier. Mecanismele declansate in cadrul sistemului nervos sunt subtile, iar corpul continua sa lucreze si cateva zile dupa sedinta. Spatele e mai drept, dar si organele interne incep autovindecarea. In perioada in care se face terapia, este indicat sa bei mai multa apa si sa faci miscare (mai ales, sa nu stai mai mult de o ora pe scaun fara pauza in care sa te ridici). Alte tipuri de masaj  trebuie evitate pe parcursul tratamentului pentru ca reactia organismului sa nu fie intrerupta. Tehnica Bowen poate fi folosita complementar si in tratamentele alopate, fara ca efectele sale sa fie influentate de aceasta.

TEHNICA DE ALUNGAT STRESUL

Tehnica Bowen are abilitatea de a declansa mecanismele de autovindecare proprii organismului nostru. Am putea spune ca “activeaza doctoral interior”, marturiseste specialistul care a inceput sa participe la acest tip de terapie in urma cu cativa ani, dupa ce a realizat ca orice ar fi facut, oricat ar fi dormit, orice fel de schimbare in stilul de viata sau in alimentatie ar fi ales, nu era in stare sa se mai relaxeze si aceasta situatie dura de multi ani. A apelat la un terapeut Bowen, la indrumarea unui prieten si, in acest fel, din propria experienta, a aflat cat este de eficienta aceasta terapie si a decis sa poata ajuta, la randul ei, oamenii in acest fel uimitor.

INDICATII

 • Probleme scheleto-mulculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, problem la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictive de miscare a gatului, durere de spate etc.);
 • Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine etc.);
 • Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;
 • Dezechilibrari hormonale si emotionale;
 • Stres si oboseala cronica;
 • Migrene si dureri de cap;
 • Afectiuni respiratorii, bronsite si astm;
 • Boli ale sistemului imunitar;
 • Sechele dupa accidente vasculare;
 • Alergii, rinite;
 • Incontenienta nocturna la copii;
 • Afectiuni neurologice.

CUM FUNCTIONEAZA TERAPIA

Miscarile specifice, foarte delicate, transmit mesaje in corp, ca si cum s-ar apasa pe “butoanele” potrivite, iar corpul identifica problemele si incepe sa le resolve. Pacientii se relaxeaza profund, inca de la primele miscari, iar rezultatele apar dupa primele sedinte. Stim cu totii ca nu traim intr-o lume ideala, iar stresul, alimentatia si ritmul vietii ne pot abate mintea si corpul de la o functionare in limitele firescului. Este foarte important si potentialul fiecarui organism, iar factorii declansatori sau agravanti sa fie diminuati sau eliminati.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS