Teodorovici nu plăteşte nicio TAXĂ şi niciun IMPOZIT în România

in Politic de

Senatorul liberalul, Florin Cîţu, scrie că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu plăteşte taxe sau impozite în România, având în vedere calitatea sa de guvernator al Băncii Internaţionale de Investiţii, banca lui Putin.

Cîţu îl invită pe ministru să „dezmintă public dacă nu este adevărat”

Băncii Internaţionale de Investiţii din Rusia și controlată de Vladimir Putin, unde Eugen Teodorovici are calitatea de membru în Consiliul de Administraţie, ca ministru de Finanţe al României, stat care a participat în cei aproape 50 de ani de la înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii (BII), la majorarea capitalului social.

„De ce nu plăteşte Orlando de la Varadero taxe şi impozite în România, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc. Va arăt, cu documentele oficiale, cum a premeditat Orlando de la Varadero, cel cu escală la Moscova, întreaga operaţiune BII”, scrie Cîţu pe Facebook.

„A fost introdus în şedinţa de guvern de ministrul finanţelor publice de atunci … ghiciţi cine? … Orlando de la Varadero, bineînţeles. De ce era interesat Orlando să facă asta atunci? Citind protocolul înţelegeţi imediat:

  1. Reprezentanţii membrilor Băncii în Consiliul guvernatorilor Băncii, precum şi supleanţii lor beneficiază de următoarele privilegii şi imunităti pe timpul îndeplinirii de către aceştia a obligaţiilor de serviciu pe teritoriul fiecărui stat membru al Băncii:

a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acţiunile întreprinse de către aceştia în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Această imunitate nu se aplică în privinţă răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;

b) scutiri vamale privind bagajul personal identice cu cele care se acordă funcţionarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv;

c) scutirea de la plată taxelor şi impozitelor directe privind orice sume bănesti care se plătesc reprezentanţilor sau supleanţilor acestora de către statul membru care i-a desemnat;

d) scutirea de orice obligaţii de stat”, menţionează senatorul. Potrivit acestuia, în acest fel, Eugen Teodorovici, care deţine în cadrul BII o funcţie similară guvernatorului unei bănci centrale, „nu este obilgat să plătească nicio taxăa şi niciun impozit în România”.

„Să dezmintă el public dacă nu este adevărat. Să fie clar. În timp ce Teodorovici ne cocoşează cu taxe şi impozite, persoane fizice şi juridice, el nu plăteşte nimic statului român. Eugen Teodorovici este singurul român care are imunitate de două ori, una de la Parlamentul României şi altă de la banca lui Putin”, se susţine politicianul. Cum a devenit Teodorovici guvernator al Băncii Internaţionale de Investiţii Liberalul explică şi cum a devenit Eugen Teodorovici guvernator în această bancă. „Cu premeditare. În iulie 2015 a introdus în şedinţa de Guvern protoculul cu BII.

Foarte important, până în 15 Noiembrie 2018 România era reprezentată conform hotărârii nr. 1091/2007 astfel “un secretar de stat şi un director general din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, nominalizaţi prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor.”

Orlando nu avea nicio legătură cu BII până acum câteva luni. Dar, pe 14 noiembrie 2018 Orlando cu escală la Moscova se întâlnea cu preşedintele BII. Pe 15 noiembrie 2018, la o zi după întâlnirea cu preşedintele BII, Guvernul României, la propunerea lui Orlando, aprobă în şedinţa de guvern hotărârea nr. 921/2018 prin care se schimbă reprezentarea României la BII astfel :”Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii este ministrul finanţelor publice, iar supleantul său este o persoană desemnată de ministrul finanţelor publice.”

Mai clar. La o zi după ce se întâlneşte cu preşedintele BII, Orlando se înscăunează guvernator în această bancă. Cu ce l-a convins preşedintele rus al BII? Salariul? I-a transmis ordinul de la Moscova şi Orlando a executat imediat? Aşteptăm să ne spună instituţiile statului”, a scris Florin Cîţu.