Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Teodor Meleșcanu: Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați

in Extern/Politic de

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați în Grecia și Italia.

„Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiaţi din Grecia şi din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiaţi”, a spus Meleşcanu, într-un interviu acordat Realitatea TV, difuzat vineri.

El a subliniat că România „participă masiv la operaţiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiaţi şi salvarea celor care se încumetă la asemenea acţiuni”.

„Evident că problema migraţiei şi cea a refugiaţilor sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiaţi din motive politice, din cauze de război, dar există şi o migraţie cu caracter economic, mai ales din ţările cu regimuri eşuate, cu condiţii de viaţă foarte grele. România şi-a exprimat solidaritatea, deşi am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În acelaşi timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiaţi”, a adăugat ministrul.

capital.ro

Mergi la SUS