Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Te numeri printre persoanele care reuşesc cu greu să adoarmă? Iată metoda GENIALĂ care te adoarme în doar 60 de secunde

in ExtraNews de

Daca va numarati printre persoanele care cu greu reusesc sa adoarma serile, mai mult ca sigur ati incercat nenumarate metode care sa va ajute sa va odihniti cum trebuie. Probabil ca ati incercat metoda dusurilor calde, metoda bautului de lapte cald inainte de culcare, metoda numaratului de oi….totusi, niciuna nu a functionat si ati sfarsit prin a ramane frustrati cu ochii lipiti de tavan, continuand sa va foiti si sa va miscati dintr-o parte intr-alta, in speranta ca veti gasi acea pozitie in care puteti sa adormiti in sfarsit.

Poate ca ati observat deja ca, cu cat erati mai enervati si mai frustrati ca nu reuseati sa adormiti, cu atat somnul parea sa fuga si mai departe de voi. Si uite asa, nopti de-a randul, urmeaza sa se instaleze insomnia. In acest articol va vom prezenta o solutie care sa va ajute sa scapati de chinul de a adormi. Este vorba de o metoda sugerata de un profesor de la Harvard, Dr. Andrew Weil, care spune ca cel mai important lucru pentru a adormi repede este respiratia.

Cum sa adormi in numai 1 minut
Aceasta metoda este de mare folos mai ales pentru acele persoane care s-au chinuit sa adoarma ore de-a randul si, pana sa-si dea seama, a si venit dimineata si ei nu au reusit sa inchida macar un ochi. Dr Weil este de parere ca aceasta tehnica este una destul de simpla, trebuie doar sa urmati pasii de mai jos. Tehnica se numeste tehnica 4-7-8.

1 Trageti aer in piept si inspirati timp de 4 secunde
2 Apoi, tineti-va respiratia pana ce veti ajunge cu numaratoarea la 7
3 Dati aerul afara/expirati timp de 8 secunde
Dupa cum puteti observa, aceasta metoda are la baza respiratia intr-un timing initial de 4 secunde, apoi 7, apoi 8. De aceea, tehnica de numeste 4-7-8. Este nevoie sa repetati pasii de mai sus de 3 ori, un total de 57 de secunde dupa care veti adormi imediat.

De ce functioneaza metoda 4-7-8?
Probabil ca pana acum deja v-ati intrebat de ce functioneaza aceasta metoda foarte simpla care nu implica nici macar un efort. Cea mai importanta etapa a metodei o reprezinta momentul in care va tineti respiratia timp de 7 secunde. In acest timp va umpleti plamanii cu oxigen dupa ce, in prealabil, ati respirat adanc. Ca rezultat, oxigenul patrunde in corp si induce o stare de relaxare. Oxigenul inlatura stresul si frustrarea care va impiedicau sa adormiti.
Dr. Weil recomanda aceasta metoda si pentru inlaturarea starilor de panica si anxietate. Tehnicile de respiratie sunt foarte eficiente si exista numeroase tratamente concepute in jurul lor. Incercati si voi metoda 4-7-8 a dr. Weil si somnul nu va mai fi o problema.

Sursa: andreilaslau.ro

Ultimile din

Mergi la SUS