Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Te-ai gândit vreodată să-ți cultivi propriile fructe și legume? Dacă nu, acum este timpul să iei în considerare acest lucru.

in Diverse de

Salvează planeta și devino mai bun: 8 motive pentru care cultivarea propriilor alimente este cea mai bună decizie pe care o vei lua vreodată

Te-ai gândit vreodată să-ți cultivi propriile fructe și legume? Dacă nu, acum este timpul să iei în considerare acest lucru. Poate părea obositor și copleșitor, dar în realitate este destul de ușor și simplu. Poți începe prin a le cultiva în curte, iar dacă nu ai o curte poți lua în considerare grădinăritul în recipiente amplasate pe balcon, pe terasă sau pe un pervaz. Încă nu ești convins?

Ai o familie mai sănătoasă – nimic nu poate întrece prospețimea fructelor și legumelor care sunt cultivate acasă. Unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poți face pentru tine și pentru familia ta ca să fie sănătoasă este a servi fructe și legume proaspete. Fructele și legumele cultivate în propria curte sunt cele mai bune pentru că le culegi direct din grădina ta și le mănânci proaspete. Un alt beneficiu dovedit a fost arătat într-un studiu publicat în ziarul American Dietetic Association. Rezultatele studiului au arătat că este de două ori mai probabil ca preșcolarii care mănâncă preponderent produse crescute acasă să mănânce cinci porții de fructe și legume pe zi față de acei copii care mănâncă rar sau deloc produse cultivate acasă.

Cheltuiești mai puțin pe alimente – Faptul că îți cultivi singur propria mâncare te ajută să economisești bani și îți asigură o siguranță întrucât nu va mai trebui să cumperi fructe și legume din supermarket. Aproape toate fructele și legumele din supermarket și-au pierdut

Ajuți mediul înconjurător – Cultivându-ți propriile produse deja ajuți mediul înconjurător în diferite moduri. Unul dintre acestea este cultivarea mâncării fără pesticide și ierbicide. Acest lucru reduce poluarea apei și aerului. Vei ajuta și la reducerea folosirii de combustibil fosil. Mai mult decât atât, va scădea și poluarea produsă de transportarea produselor proaspete din toată lumea către supermarkete.
Faci mai multă activitate fizică – În timp ce plantezi, smulgi buruinele, uzi și recoltezi faci activitate fizică. Adu-ți aminte să te încălzești și să-ți întinzi mușchii înainte de grădinărit! Mișcarea te ajută să te relaxezi, să te destresezi, să-ți împrospătezi mintea, să respiri aer curat și să înmagazinezi vitamina D.

Te răsfeți cu măncare mai gustoasă – Nimic nu întrece prospețimea fructelor și legumelor culese direct din grădină.

Ai un sentiment de împlinire – Este satisfăcător să vezi cu ochii tăi cum sămânța pe care ai plantat-o crește și devine mâncarea de care vă bucurați tu și familia ta. Grădinăritul acasă te ajută să meargă bine familiei tale, să o hrănești și îmbunătățește sănă Există un sentiment de reușită și de satisfacție proprie în a cultiva propria-ți măncare.

Nu mai ești îngrijoarat de siguranța alimentelor – Pentru că știi cum au fost crescute plantele tale nu ai de ce să te îngrijorezi de siguranța mâncă Datorită cultivatului în grădină ai control asupra chimicalelor.

Reduci risipa de mâncare – Este mai puțin probabil să arunci mâ Vei culege doar ceea ce ai nevoie. Și nu vrei ca timpul, efortul și munca ta grea să se risipeasca, nu-i așa?

Ultimile din

Mergi la SUS