Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Taxiul cu bomboane” – iniţiativa impresionantă a unui şofer de taxi care duce, gratis, copii cu autism şi sindron Down să vadă delfinii

in ExtraNews de

Ceea  ce a început doar ca un gest frumos, de politeţe şi amabilitate, rar în lumea cenuşie în care ne învârtim, „Taxiul cu bomboane” a devenit  prietenul copiilor internaţi în spitale. Mai mult, acum, acelaşi „Taxiu cu bomboane” va duce la Delfinariu 15-20 de copii cu autism şi sindrom Down.

Roman Ioan Cristian este omul care stă în spatele unui gest frumos, transformat într-o asociaţie. Şofer de taxi, Cristian obişnuia să-şi răsplătească toţi clienţii cu câte o bombonică. Ulterior, Cristian a reuşit să se înconjoare de  prieteni cu suflet la fel de mare ca al lui şi să aducă zâmbete pe feţele copiilor internaţi în spitale. Dacă, până acum, el şi amicii lui veneau să le citească poveşti şi să-i înveselească doar pe copii internaţi la „Marie Curie”, de curând, acţiunile lui Cristian & Comp. s-au extins şi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Şi-a făcut asociaţie

A pus suflet pentru fiecare copil în parte, pentru toţi a găsit o vorbă bună şi câte o mică bucurie. Numai el ştie cum a reuşit, în fiecare săptămână, să nu ajungă cu mâna goală la spital. Cu ajutorul  prietenilor, sponsorilor şi al  oamenilor de pe  Facebook, Cristian le-a  dăruit  mereu micilor pacienţi cărţi, jucării, dulciuri etc. Nu puţine au fost mesajele  lansate de el pe Facebook  prin care  cerea  pampers, lapte praf sau câte o jucărie anume pentru micii lui  prieteni din spitale. Acum, Cristian poate  primi  oficial donaţii pentru că a înfiinţat Asociaţia „Taxiul cu bomboane”.

Iniţiativă inedită

Într-o zi din intervalul 15-20 septembrie, „Taxiul cu bomboane” va  organiza o deplasare de o zi la Delfinariul din Constanţa.„Excursia “pilot”  face parte dintr-un program şi îmi doresc să o pot repeta  lunar sau bilunar, în funcţie de sponsorizările pe care le vom primi. Acum vor pleca spre malul Mării Negre 15-20 de copii, diagnosticaţi cu autism şi sindromul Down, fiecare dintre ei cu un însoţitor. Am găsit sponsor şi pentru masa de prânz a copiilor,  iar autocarul care ne va transporta va fi pus la dispoziţie de firma Eurolines”, a declarat Cristian pentru ziarulring.ro. Sursa: ziarulring.ro

Ultimile din

Mergi la SUS