Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Taxa noua introdusa de Guvernul Dancila? Cum vom ajunge sa platim cate 2 lei in plus pentru fiecare produs pe care il vom cumpara de la magazin

in Politic de

Cosul de cumparaturi al romanilor s-ar putea scumpi considerabil, daca Guvernul Dancila va da o Ordonanta de Urgenta prin care sa platim cate 2 lei pentru ambalajul fiecarui produs cumparat.

Ministerul Mediului a lansat in dezbatere publica proiectul de OUG care prevede plata a cate 2 lei pentru fiecare produs, ca taxa de ambalaj, informeaza Europa FM.

Banii vor putea fi recuperati daca ambalajul este dus inapoi la magazin, dupa consumarea produsului. Astfel, este vorba despre o taxa de „garantie de reciclare”. In prezent, nu exista nicio taxa de acest fel, ci doar obligatia ca pe ambalajul produselor sa scrie ca acesta este reutilizabil.

OUG va intra in vigoare doar dupa ce va fi aprobata de Guvern si va fi publicata in Monitorul Oficial. Potrivit Art. 115 din Constitutia Romaniei, „Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora”, astfel ca ramane de vazut cum va explica Guvernul Dancila aceasta masura.

Este posibil insa ca nu toti consumatorii sa duca inapoi ambalajul, iar astfel sa nu-si recupereze banii. Sursa ziare.com

Ultimile din

Mergi la SUS