Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tatal ce isi creste singur nou-nascutul. O poveste ce a impresionat o tara intreaga

in Diverse de

Povestea lui Gabriel, tatăl din comună doljeană Argetoaia, cel nevoit să îşi crească singur bebeluşul după ce mama copilului a decedat, a fost publicată în Libertatea, ca apoi să impresioneze foarte mulţi romani, care i-au sărit bărbatului în ajutor.

Băieţelul nou născut, pe nume Darius Gabriel, a venit pe lume prematur în luna septembrie a anului trecut, însă din nefericire mama sa a murit la scurt timp, fiind diagnosticată cu HIV, fără ca tatăl băieţelului să ştie.

Bărbatul a abandonat totul pentru copilul său

Iniţial plecat la muncă în Belgia, Gabriel a lăsat totul imediat ce a auzit că i s-a născut copilul prematur.

Rămânând doar ei doi, tatăl în vârstă de 37 de ani şi un nou-născut, primul gest al bărbatului a fost să facă analizele necesare pentru a se asigura că nici el, nici fiul său nu sunt infectaţi cu HIV.

Din fericire, cei doi sunt perfect sănătoşi, însă greutăţile bărbatului de-abia au început.

Gabriel îşi doreşte să poată construi o baie, că fiul sau să nu se chinuie la fel ca el

Îngrijirea lui Darius a picat exclusiv pe umerii tatălui său, acesta neputând merge la muncă decât ocazional, cu ziua prin sat.
Astfel, Libertatea a lansat un anunţ umanitar pentru că tatăl să poată fi ajutat de către cititori, iar oamenii au răspuns fără ezitare:
Gabriel Dila a fost contactat de numeroşi oameni din ţară, dar şi din diaspora, dispuşi să îl ajute cu haine, bani, alimente, mobilă şi orice alte obiecte necesare pentru creşterea micuţului său.

În continuare, Gabriel are planuri de un viitor mai bun pentru băieţelul sau, dorind să construiască o baie în casă, pentru a nu mai fi nevoit să folosească wc-ul din curte, nici el, nici cel mic, când va mai creşte.

Nici casa în care locuieşte nu este într-o condiţie foarte bună, aceasta fiind degradata de timp.

Totodată, odată cu începerea diversificării, ce va avea loc în scurt timp, bărbatul va avea nevoie de un aragaz unde să îi prepare băieţelului sau mâncare.

Ultimile din

Mergi la SUS