Tăriceanu vrea să fie candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: Împreună putem să-l învingem pe Iohannis

in Politic

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la şedinţa Consiliului Naţional al PSD că ALDE este ”un partener corect, un partener loial” pentru social-democraţi şi consideră că cele două partide pot să câştige alegerile prezidenţiale şi să-l învingă pe Klaus Iohannis

„În ultima perioadă am trecut împreună prin multe momente grele, nu numai în ultimele luni, dar aş spune în ultimii ani, şi mi-aţi arătat că am printre dumneavostră parteneri de nădejde, coaliţia de guvernare, şi mai ales prieteni. Mă uit spre viitor şi constat că a face politică înseamnă a practica un sport periculos”, a declarat Tăriceanu.

El a spus că nu poate promite că anul 2019 va fi unul uşor, dar că împreună vor trece peste toate obstacolele. De asemenea, Tăriceanu a afirmat că anul viitor va fi cel mai important pentru România după Revoluţie, fiind marcat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi de alegerile prezidenţiale. În plus, liderul ALDE a abordat şi probema protestelor, afirmând că acţiuni mai dure ale autorităţilor din ţările europene sunt considerate legitime, dând ca exemplu Franţa, în timp ce în ţara noastră au fost etichetate dovezi ale unui stat corupt şi autoritar.

“Vedem că acţiuni mult mai dure ale autorităţilor din ţările europene sunt considerate legitime, cum este cazul Franţei, în timp ce în România acţiunile legitime au fost etichetate dovezi ale unui stat corupt şi autoritar. În acest context, nu mă miră că sondajele recente arată că majoritatea românilor consideră că România este tratată incorect şi românii sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Este de ajuns să discuţi cu oamenii şi vei vedea că vor vorbim nu doar de o concepţie şi o percepţie construită mediatic, ci de realitatea vieţilor acestora”, a afirmat Tăriceanu. El a mai spus că în România multe bănci practică dobânzi chiar de două ori mai ridicate decât cele practicate de aceleaşi bănci în state europene. “Vă dau câteva exemple, în România multe bănci practică dobânzi de două, două ori jumătate mai ridicate decât dobânzi pe care aceleaşi bănci le practică în ţările din alte state europene.

Rezultatul este că au profituri duble bineînţeles pe spinarea românilor însă. În România, un alt exemplu, ca şi în alte ţări est europene, se vând produse de calitate inferioară pentru concetăţenii noştri consideraţi cetăţeni de mâna a doua în Uniunea Europeană. Aceleaşi firme vând produse de primă calitate pentru ţările vest europene, dar second hand pentru statele considerate second hand”, a mai declarat Tăriceanu. Preşedintele Senatului a vorbit şi despre realizările din cei doi ani de guvernare. „Am fi putut face mai mult? Sunt convins că da. Sunt convins că am fi putut face mai mult şi mai bine, am fi putut face poate minuni dacă am fi găsit în preşedintele României un partener onest şi conştient. (…) am sperat şi eu, ca şi dumneavoastră, să avem în preşedintele României un partener care să ne ajute în stoparea erodării şi degradării sistemului de justiţie”, a spus Tăriceanu. În dicursul său, Tăriceanu a afirmat că ”suntem în ultimul ceas în care se” mai poate ajunge la un consens naţional.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Loading...