Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tara din Europa care organizeaza un protest in semn de solidaritate cu romanii, in fata Parlamentului

in ExtraNews de

Islandezii vor organiza luni seara o manifestatie in fata legislativului din Reykjavik, in semn de solidaritate cu sutele de mii de romani care au participat in ultimele doua saptamani la proteste antiguvernamentale masive.

Conform News.ro, care citeaza The Reykjavik Grapevine, romanii Gabriela Radulescu si Claudiu Eduard Nedelciu se numara printre organizatorii protestului solidar din metropola islandeza Reykjavik.

Acestia au explicat ca protestele antiguvernamentale din Romania sunt inspirate de masivele proteste care au izbucnit in aprilie 2016 la Reykjavik fata de implicarea premierului islandez in scandalul Panama Papers.

Pe Facebook chiar exista o postare care spune ca protestele au acum un stil islandez. Acesta este un lucru nou si care a crescut considerabil in ultimii ani in Romania. Oamenii care au protestat au dezvoltat un sentiment al imputernicirii si o cultura a protestelor”, a declarat Gabriela Radulescu.

Protestul islandez va incepe in jurul orei locale 17.00 (19.00 ora Romaniei) in piata Austurvollur din fata Parlamentului.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS