Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tara asupra careia SUA au simulat un atac cu rachete

in Extern de

Washingtonul a confirmat ca Phenianul a lansat prima sa racheta balistica intercontinentala.

Acest test al unei rachete de tip Hwasong-14, efectuat de Ziua Nationala americana si supervizat personal de liderul nord-coreean Kim Jong-un era un ”cadou” pentru ”nemernicii de americani”, a ironizat Kim, citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA.

Armata americana a pus initial la indoiala anuntul Coreei de Nord potrivit caruia ea a tras o racheta intercontinentala, evocand o racheta cu o raza de actiune ”intermediara”. Insa Statele Unite au recunoscut ulterior ca este vorba despre o ICBM.

”Statele Unite condamna cu forta tirul Coreei de Nord al unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat secretarul de Stat american Rex Tillerson, citat intr-un comunicat.

”Testul unei ICBM constituie o noua escaladare a amenintarii (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, aliatilor si partenerilor nostri, a regiunii si lumii”, a spus el.

Detinerea unei rachete balistice intercontinentale, capabile potrivit unor experti americani sa atinga Alaska, reprezinta un moment de cotitura pentru regimul stalinist.

Izolat pe scena internationala, Phenianul isi justifica programul inarmarii nucleare prin amenintarea unei invazii a celor 28.000 de militari ameicani stationati in Coreea de Sud. El a realizat deja cinci teste nucleare si dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Agentia KCNA a dat asigurari ca racheta balistica trasa este capabila sa poarte ”o ogiva nucleara mare” si ca testul realizat marti a raspuns ”tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenta la caldura si stabilitatea structurala a ogivei”, necesare pentru ca aceasta sa reintre fara sa fie afectata in atmosfera.

Sursa: Stirileprotv.ro

Mergi la SUS