Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 90 de ani luna trecută. Ce spunea marea actriță în urmă cu doar câteva luni. Cuvintele ei i-au făcut pe mulți să plângă

in Monden de

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, o doamnă pe scenă și în afara ei, Tamara Buciuceanu Botez împlinește astăzi, 10 august, 90 de ani.

Venerabila doamnă a teatrului și cinematografiei noastre s-a retras de câțiva ani departe de tumultul Capitalei, cu care mai dă piept numai la evenimentele importante la care acceptă să participe.

Un astfel de eveniment a fost și cel de anul trecut, când, cu numai câteva zile înaintea Crăciunului, colegii și prietenii s-au adunat la Teatrul Metropolis, pentru a sărbători cei 65 de ani petrecuți pe scenă de marea actriță. Marea actriță, emoționată, pe scena Teatrului Metropolis, alături de George Ivașcu “Mă bucur că nu m-ați uitat! Suntem la o întâlnire de suflet. Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag și cu cea mai mare seriozitate.

Dacă m-ați aplaudat 65 de ani înseamnă că ați înțeles ce am vrut să spun pe scenă și vă mulțumesc!”, a declarat Tamara Buciuceanu atunci, emoționată, după ce George Ivașcu, directorul Metropolis, a prezentat-o drept “regina comediei românești”. Și nu am uitat-o, și nu au uitat-o!

Alături de colegii de generație, au spus prezent atunci, la sărbătoarea dedicată marii doamne “elevii” ei din “Liceenii”, care au avut șansa uriașă de a debuta alături de Tamara Buciuceanu Botez pe când erau adolescenți și aveau experiență zero ca actori, ca mai apoi să-i devină colegi de breaslă! Oana Sîrbu, Ștefan Bănică jr și Mihai Constantin – nimeni altul decât nepotul marii actrițe – i-au fost alături “profesoarei Isoscel”, iar prezența lor a mișcat-o până la lacrimi.

Marea doamnă a scenei românești, la aniversarea din decembrie 2018, alături de George Ivașcu și de “Liceenii” ei, Oana Sîrbu, Mihai Constantin (nepotul său) și Ștefan Bănică Un moment plin de încărcătură emoțională a fost cel în care chiar sărbătorita serii a recitat dintr-o poezie scrisă de un fost coleg de scenă de la Teatrul Tănase. Ultimele versuri i-au făcut pe toți cei din sală să plângă!