Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Suveranul pontif vrea să schimbe rugăciunea „Tatăl Nostru”! Potrivit acestuia, o frază din această rugăciune creștini nu este corectă

in ExtraNews de

Papa Francis a cerut ca o frază care vorbește despre ispită în rugăciunea Tatăl Nostru, să fie schimbată. Formularea actuală, „și nu ne conduce pe noi în ispită”, nu ar fi, potrivit suveranului pontif, o traducere bună deoarece Dumnezeu nu conduce oamenii la păcat. Potrivit celor de la BBC, Vaticanul ar dori, la propunerea lui Papa Francis, folosirea formulării „și nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Suveranul pontif a mai adăugat într-un interviu acordat unei televiziuni italiene faptul că biserica romano-catolică a Franței folosește acum noua formulă și că ceva asemănător ar trebui să fie folosit în întreaga lume.

„Nu mă lăsa să cad în ispită, pentru că eu sunt cel care cade, nu este Dumnezeu care mă aruncă în ispită și apoi vede cum am căzut. Un tată nu face asta, un tată te ajută să te ridici imediat”, a declarat Papa Francis pentru TV2000, o televiziune catolică cu sediul la Roma.

Textul la care face referire este o traducere din Biblia latină a secolului 4, care la rândul ei este un text tradus din limba greacă antică, ebraică și aramaică.

Sursa: cunoastelumea.ro


Ultimile din

Mergi la SUS