Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Suveranul Pontif nu mai vrea să fie vândute țigări în magazinul din interiorul Vaticanului

in Extern/ExtraNews de

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în fiecare an mor peste 7 milioane de oameni din cauza fumatului.
Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Suveranului Pontif, a comunicat că: „Vaticanul nu poate să contribuie la o activitate care afectează în mod clar sănătatea oamenilor” și că: „Niciun profit nu poate fi legitim dacă periclitează vieți.”

Circa 5.000 de oameni, foști și actuali angajați, au acces la magazinul scutit de taxe aflat în interiorul Vaticanului. Vânzările aduc anual câștiguri de milioane de euro.
Începând cu anul 2018, liderul de la Vatican a decis să interzică vânzările de țigări în acest magazin scutit de taxe vamale.
Papa Francisc care nu mai fumează de la 20 de ani(a suferit o intervenție de extirpare a unui plămân), nu mai vrea țigări la Vatican.

Țigările din acest magazin fără taxe sunt mai ieftine decât în Italia și nefumătărorii care au acces la acest magazin sunt rugați de prieteni să le cumpere țigări. Angajații Sfântului Scaun pot cumpăra câte cinci cartușe de țigări în fiecare lună din acest magazin duty-free. Magazinul a fost amenajat într-o fostă gară.
În anul 2002, Vaticanul, a promulgat o lege care interzicea fumatul în spațiile publice, însă nu s-a interzis și comercializarea cartușelor de țigări în magazinul oferit papalității de Benito Mussolini.
Magazinul a fost transformat din 2003 într-un mare magazin de lux pentru o clientelă bogată, alcătuită din aproximativ 5.000 de angajați și de foști angajați de la Vatican, dar și din membri ai ambasadelor acreditate la Vatican.

Mergi la SUS