Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Surpriza pregatita de Guvern șoferilor in locul timbrului de mediu? Vezi cum sunt taxati poluatorii in Londra, Budapesta si Milano

in Politic de

Guvernul vrea să introducă o nouă taxă pentru înlocuirea timbrului de mediu, o taxă sub formă de vigneta, diferentiata ca valoare in functie de gradul de poluare al autoturismului.

Șoferii vor avea acces in diferite zone ale marilor orase doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz.

Potrivit ministrului Mediului, Daniel Constantin, această taxă a fost inspirată de orase precum Budapesta, Londra sau Milano, care permit accesul autovehiculelor in centrul acestor orase prin plata unei taxe, scrie hotnews.ro

Ce se intampla in acele orase, cat costa taxa de acces in centru si cum se plateste?

Londra

Londra a introdus taxa de congestie in februarie 2003, pentru masinile care intra in centrul orasului. Initial, aceasta era de 5 lire pe zi, in 2005 a ajuns la 8 lire, in 2011 la 10 lire, iar in prezent este 11,5 lire/zi. Taxa a fost implementata pentru a reduce poluarea si pentru a straange fonduri pentru investitii in transportul public.

La intrarea in zona centrala sunt indicatoare rutiere care arata ca te afli intr-o zona unde taxa de congestie trebuie platita.

Budapesta

Primarul general al Budapestei a dispus, prin Hotararea Consiliului Local nr. 69/2008 (XII.10), ca, incepand din data de 23.01.2017, sa fie interzisa circulatia vehiculelor in Budapesta care sunt incadrate in clasa de poluare 0,1,2,3,4 sau nu sunt incadrate in nicio clasa de poluare.

Decizia a fost luata din cauza unei alerte de smog si ramane in vigoare pana cand calitatea aerului se imbunatateste.

Milano

Milano a introdus taxa de congestie pentru intrarea in zona centrala in ianuarie 2012. Taxa se plateste luni, marti, miercuri si vineri intre 7.30 – 19.30 si joi intre 7.30-18.00, valoarea acesteia fiind de 5 euro/zi.

Acccesul in zona centrala “Cerchia dei Bastioni’ se face prin 43 de puncte, monitorizate prin camere video.

Ultimile din

Mergi la SUS