Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Supermarket amendat pentru că a vândut miercuri o caserolă cu ceafă de porc pe care scria că a fost ambalată joi

in ExtraNews de

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor din Arad au verificat, joi, un supermarket din oraş după ce un client a cumpărat, miercuri seară, o caserolă cu ceafă de porc pe care scria că a fost ambalată în 20 aprilie 2017, adică în ziua următoare, autorităţile dând o amendă de 5.000 de lei în acest caz.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consmatorilor Arad, Gheorghe Iancu, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că un supermarket Billa din municipiu a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru etichetarea greşită a unui sortiment de carne.

Conform sursei citate, un client a reclamat că, miercuri seară, în jurul orei 19.30, a cumpărat o caserolă de ”ceafă de porc fără os felii” de aproximativ jumătate de kilogram, pe care scria că a fost ambalată în 20 aprilie 2017, adică în ziua următoare cumpărării. Clientul s-a uitat la etichetă abia când a ieşit din magazin, dorind să se asigure că produsul este în termen de valabilitate, iar atunci a observat că a fost etichetat cu data următoarei zile.

”Sancţiunea aplicată operatorului economic a fost pentru practici comerciale şi comportament incorecte în relaţia cu consumatorii. Operatorul şi-a însuşit faptul că un angajat a marcat în mod eronat data pe ambalaj”, a declarat comisarul-şef  Gheorghe Iancu. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că va verifica, de asemenea, produsele din magazin. Citeste mai mult: adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS