Știri captivante și curiozități din toată lumea – Descoperă informațiile care contează!

🔗 Conectează-te cu NOI

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

Sumele pe care le incaseaza finalistele Roland Garros. Saltul incredibil pe care il face Ostapenko in clasamentul WTA

in InfoPlus de

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat a doua oara castigarea turneului de la Roland Garros, dupa ce a pierdut, sambata, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finala disputata in cariera, cu Jelena Ostapenko.

Ostapenko va fi numarul 12 WTA incepand de luni, urcare de la 47 WTA, in timp ce Halep va ocupa locul doi.

Halep va primi, ca finalista, cel mai mare premiu din cariera, de 1.060.000 de euro. Cupa Suzanne Lenglen ii aduce Jelenei Ostapenko un premiu dublu, de 2,1 milioane de euro.

Este pentru prima oara din 1933 incoace cand o jucatoare care nu este cap de serie castiga Roland Garros.

Halep a condus cu 3-0 in setul al doilea si cu 3-1 in decisiv, dar a trebuit sa se recunoasca invinsa de jocul mereu la limita dintre punct si greseala al adversarei de 20 de ani. Sambata, riscul a avut castig de cauza in fata evolutiei defensive, elaborate a Simonei Halep

Jocul sportivei letone de 20 de ani este un veritabil montagne-russe. Seriile de mingi nereturnabile alterneaza firesc pentru ea cu cele ale erorilor, intr-o succesiune care nu o perturba. De partea cealalta a fileului, Simona Halep a facut risipa de energie ca de obicei pentru a acoperi cat mai bine terenul, a folosit bogatul sau arsenal de lovituri. Ca sa mai opreasca din agresiune, ea a dat inaltime mingilor, fiind solutia care a mai incurcat-o Ostapenko.

Agresivitatea pozitiva a Jelenei Ostapenko s-a stins destul de repede in primul set al finalei de la Paris, pentru a se reaprinde in cel de-al doilea. Jocul „bubuit” al ei a produs pagube in apararea Simonei Halep la inceputul meciului, apoi tanara letona a risipit cu erori nefortate aproape de doua ori mai repede decat a construit. Jocul ei riscant a redevenit eficient dupa ce Halep a avut cateva posibilitati de 4-0, in setul al doilea. De data aceasta, Halep nu a mai putut sa-l contracareze si sa evite esecul.

Ostapenko a inceput cum era de asteptat, tare, cu lovituri puternice, destabilizatoare, si a obtinut un break la 0, in ghemul I. Halep s-a aparat mai bine, a liftat mingile mai mult si a revenit cu rebreak, profitand si de cateva greseli nefortate ale adversarei. Au umat doua ghemuri in care cele doua sportive si-au fructificat serviciul. Seria break-rebreak s-a repetat la scorul de 2-2, dupa un scenariu asemanator. Halep a salvat apoi o minge break, pentru a trece din nou in avantaj, cu 4-3. Letona a egalat, pe propiul serviciu, dar Halep a preluat din nou conducerea, cu 5-4. Jucatoarea romana a facut imediat break-ul de 6-4 si a castigat primul set in 36 de minute.

La inceputul setului secund, Halep a fost condusa din nou cu 0-40 pe serviciul ei. Insa de data aceasta romanca a revenit si a castigat ghemul, apoi a realizat un break, consolidat de un serviciu destul de bun, chiar daca a fost egalata cand a condus cu 40-0. La 3-0, jucatoarea din Constanta a ratat trei mingi de break, permitandu-i adversarei sa puncteze pe tabela. Scapata de un 0-4, probabil decisiv in stabilirea castigatoarei finalei, Ostapenko s-a impus pe serviciul jucatoarei romane, a intors apoi un 15-40 si a egalat la 3. Momentul bun al letonei a continuat cu un al patrulea ghem la rand, un break, anulat de un rebreak al romancei. Jucatoarea de pe locul 47 a castigat si ghemul urmator, rebreak la 0, si pe al zecelea al setului, egaland cu 6-4, dupa alte 50 de minute de joc.

In decisiv, cele doua sportive si-a fructificat serviciul pana al 2-1 pentru Simona Halep, cand romanca a obtinut un break, ridicand avantajul la 3-1. Ostapenko a revenit cu rebreak, inainte de a egala la 3. In ghemul urmator, pe serviciul Simonei Halep, fileul a schimbat in teren traiectoria unei mingi care urma sa ajunga in aut, trimisa de letona, iar scorul a devenit 4-3 pentru ea. A fost, probabil, momentul decisiv, pentru ca Jelena Ostapenko nu a mai putut fi impiedicata sa devina campioana la 20 de ani. Ea a castigat decisivul, cu 6-3, dupa doua ore de joc.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 25-a finala din cariera, a doua de Grand Slam si de la Roland Garros. Halep a ajuns, in 2014, in aceeasi faza, la Porte D’Auteuil, fiind invinsa si atunci, de Maria Sarapova, cu 6-4, 6-7 (5), 6-4. Sursa: Stirileprotv.ro

Trimite prietenilor

Ultimile din

Mergi la SUS