Suma alocată pentru toate cele trei mese pe zi unui pacient cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este între 10 şi 16 lei pe zi.

in ExtraNews de

Un bolnav cu COVID-19 internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are alocaţi între 10 lei şi 16 lei pe zi, pentru cele trei mese, managerul unităţii medicale susţinând că se fac eforturi pentru a asigura, în aceste condiţii, hrana necesară unui adult scrie News.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, presei că, pentru toate cele trei mese, se alocă pentru un pacient între 10 şi 16 lei.

Potrivit medicilor, de suma maximă, adică 16 lei, beneficiază doar pacienţii “cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“.

“La Spitalul de Boli Infecţioase am găsit cu greu o firmă de catering, întrucât bucătăria spitalului este în proces de renovare de câteva luni. Ne folosim de firma de catering şi supraveghem calitatea mâncării. Medicul de gardă o verifică în fiecare zi, până acum nu au fost probleme“, a spus managerul spitalului ieşean, Carmen Dorobăţ.

Întrebată cum este posibil ca statul român să aloce o sumă atât de mică pentru masa bolnavilor, Carmen Dorobăţ a răspuns: “Sigur că ne dăm seama că trebuie să hrănim cu 10 lei, dimineaţa, la prânz şi seara, şi facem eforturi pentru a asigura tot ce înseamnă hrana zilnică pentru un adult“.

Dupa ce a facut un act de bravada din faptul ca a suplimentat bugetul pentru spitalele aflate in administrarea Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa primeste o lovitura dura din partea unuia din pacientii infectati cu CORONAVIRUS internat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Acesta ne prezinta, prin intermediul unui clip realizat, in ziua de Buna Vestire, care este micul dejun primit din partea spitalului.

Acesta este compus dintr-o bucata de margarina, un sfert de pahar de ceai si putina marmelada, la toate acestea adaugandu-se o franzela!

Cum vi se pare acest meniu domnule Maricel Popa? Este sau nu este o bataie de joc la adresa bolnavilor de CORONAVIRUS internati in spitalul pe care il administrati?

Asteptam demisii si masuri dure din partea institutiei pe care o conduceti!