Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sucul extras din macrisul iepurelui are rezultate deosebite in tratarea cancerului la stomac

in Sanatate de

Macrisul iepurelui este o planta ce creste in padurile de foioase sau conifere, cu frunze asemanatoare tifoiului, florile sale sunt albe. In functie de regiunile tarii, aceasta planta este cunoscuta si sub numele de macrit de padure, macrisul caprei, trifoi acru, macrisul cucului sau pita cucului. Frunzele au un gust acrisor. Atentie, insa, datorita continutului ridicat in oxalati, bolnavii cu piatra la rinichi (oxalati de calciu) trebuie sa evite consumul de macris, intrucat favorizeaza formarea de nisip sau calcului renali.

Planta se foloseste numai in stare proaspata, frunzele si florile de macrisul iepurelui nu se usuca, deoarece astfel isi pierd puterea vindecatoare. In stare cruda, frunzele se spala si se storc, obtinand un suc care este bun in tratamentul ulceratiilor canceroase. Exista rezultate deosebite in tratarea cancerului la stomac, in faza incipienta, cu sucul extras din macrisul iepurelui.

Tot sucul proaspat de macrisul iepurelui, luat cate 5-6 picaturi, in ceai de plante la fiecare ora, aproximativ 10 portii pe zi, pot vindeca, in mare masura suferintele provocate de boala Parkinson. In cazul unor tumori pe creier, un tratament sustinut cu suc crud si ceai de macrisul iepurelui poate determina micsorarea in timp a marimii tumorii, implicit si manifestarile neplacute provocate de tumoare asupra aparatului locomotor.

Din frunzele si florile proaspat culese se prepara o infuzie care se bea de doua ori pe zi cate o cana si este foarte bun in tratarea arsurilor la stomac (pirozisului), in perioadele de convalescenta dupa hepatite, precum si in cazurile de viermi intestinali (oxiuri). In anestecul de ceai pentru masa se foloseste si macrisul iepurelui, dar numai florile uscate.

Utilizare:

Suc proaspat – se iau patru pumni de frunze de macrisul iepurelui proapat culese, se spala, apoi se trec print-un storcator de uz caznic. Sucul se foloseste cate 5-6 picaturi diluate in ceai de coada soricelului luate din ora in ora.

Ceai (infuzie) – din frunze si flori proaspat culese se ia o lingura cu varf si se opareste cu o jumatate de litru de apa clocotita. Se lasa o jumatate de minut, apoi se bea in doua portii cate o cana.

Ultimile din

Mergi la SUS