Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Subvenție de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri. Până la ce dată se mai pot depune cererile

in Sanatate de

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea unei noi sesiuni de primire a cererilor pentru sprijinul financiar de până la 1.500 de euro pentru tinerii fermieri. Libertatea îți spune în ce condiții și până la ce dată trebuie depuse cererile.

Termenul-limită: 11 mai 2018

Concret, sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost demarată la data de  8 ianuarie 2018, ora 9.00 și se va închide la data de 11 mai 2018, ora 16.00. Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanțare sunt în valoare de 12.290.531 euro. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru intervalul 8 ianuarie 2018 – 8 februarie 2018, este de 25 de puncte și scade, treptat, până la pragul minim de 3 puncte, în ultima lună a sesiunii (11 aprilie 2018 – 11 mai 2018). „Încercăm, prin intermediul submăsurii 6.5, să încurajăm comasarea terenurilor agricole, pentru creșterea productivității și competitivității în acest sector. Consolidarea exploatațiilor agricole va permite mai multor solicitanți accesul la finanțări europene pentru investiții și, totodată, va asigura un venit mai mare fermierilor care transferă exploatația,” a precizat, pentru agrointeligenta.ro, Daniel-Eugeniu Crunțeanu, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Plățile se fac anual

Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei formule de finanțare din fonduri europene se acordă sub formă de plată anuală, începând cu anul semnării Contractului de finanțare și până la data de 31.12.2020. Valoarea sprijinului ajunge până la 1.500 de euro/ an și reprezintă 120% din suma anuală pe care fermierul a primit-o în ultimul an, în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (plăți directe către fermieri).

Cererile pentru sprijunul de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri se depun online

Modalitatea de depunere a cererilor pentru sprijinul de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri este cea on-line, prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenției, și anume, www.afir.info. Pentru alte detalii cu privire la formularea cererilor și la condițiile care trebuie îndeplinite, toți cei interesați pot consulta pe site-ul AFIR (secțiunea Investiții PNDR – sM 6.5) Ghidul solicitantului, precum şi anexele aferente acestei submăsuri, din PNDR- 2020.

Ultimile din

Mergi la SUS