Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Stema Ungariei, amplasată pe Centrul de îngrijire al talentelor din Miercurea Ciuc. „Trebuie să ne străduim să fim tari în credinţă, curaţi în morală, şi tari în identitatea noastră maghiară”.

in ExtraNews de

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat luni, 12 septembrie, la inaugurarea Centrului de îngrijire a telentelor ”Márton Áron”, potrivitNapocanews.ro.

La acest eveniment nu au fost invitată nicio oficialitate românească, festivitatea constând în tăierea unei pangilici în culorile drapelului Ungariei. De asemenea, centrul poartă numele unui episcop maghiar, iar pe clădire a fost amplasată o stemă a Ungariei.

Totodată, la manifestare nu s-a vorbit de orașul Miercurea Ciuc, ci numai despre așa-zisul ținut secuiesc, și despre secui.

Astfel, fără nicio legătură cu fotbalul, preotul catolic Darvas Kozma József a declarat că „trebuie să ne străduim să fim tari în credinţă, curaţi în morală, şi tari în identitatea noastră maghiară”.

Centrul de îngrijire a talentelor ”Márton Áron” a fost construit la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, cu sprijinul statului maghiar prin Fondul Bethlen Gabor, iar funcţionarea acestuia va fi asigurată de FK Csíkszereda (clubul de fotbal local) şi Parohia Sfânta Cruce (Szent Kereszt), potrivit b1.ro

Mergi la SUS