Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Stau de o ora cu fiul meu la Ortopedie pediatrica. Plansete, icnete, nu stii daca pe micuti ii doboara mai intai somnul sau durerile.

in ExtraNews de

Stau de o ora cu fiul meu la Ortopedie pediatrica/ Spitalul Grigore Alexandrescu. Camera de garda. A cazut cu bicicleta si i s-a umflat rau cotul drept. In fata noastra mai avem cel putin 12 alti pacienti. Unul mai rau ca altul. Randul pt copiii oamenilor muncii merge greu. Plansete, icnete, nu stii daca pe micuti ii doboara mai intai somnul sau durerile. Mai vin si pile (culmea, par in stare ok – dar nu vreau sa vorbesc cu pacat) care intra in fata, ba si super-urgente, aduse cu Salvarea sau cu SMURD. M-a impresionat insa targa Spitalului, pe care am fotografiat-o. Cred ca are cel putin 50 de ani vechime! Daca va uitati in detaliu veti vedea ca, roase de uzura si de timp, cauciucurile de la roti au disparut. I s-ar potrivi niste șine. Frapeaza ca langa aceasta piesa de muzeu solida si functionala se afla si o scula de secol 21: un programator electronic care ar trebui sa dea niste bonuri de ordine. Evident, nu porneste!


Cel putin 15 milioane € s-au bagat in renovarea acestui spital construit in 1886 si depasit net ca mod de utilizare. Santierul tine de vreo 20 de ani, de pe vremea studentiei mele. In racoarea noptii imi reprosez ca vorbesc la emisiuni despre medicina high-end cand realitatea e spoita cu rugina.


O sa dau un semn cand terminam. Doctorii sunt putini, epuizati si de treaba, organizarea e proasta, bunavointa insa exista. Ideal ar fi sa ne rupem oasele in creierii noptii.
Hai Romania!

PS Multumesc pt intentiile de ajutor.

Ultimile din

Mergi la SUS