Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

STATUL il ucide mai repede de cat ii fac rau bolile: Sufera de cancer pulmonar, de leucemie, i-au fost amputate picioarele si este BATJOCORIT in ultimul hal de AUTORITATI

in Diverse de

Cazul copilului Magdei Vasiliu nu este singular. Vocea colegei noastre s-a facut auzita, dar sunt mii de oameni care trec printr-un adevarat calvar si de care nu se intereseaza politicienii si premierul. Desi sufera de cancer pulmonar, leucemie si de curand i-a fost amputat si al doilea picior, un barbat din Iasi a fost incadrat la un grad de handicap care nu ii da dreptul la insotitor! E socant pana unde poate ajunge nedreptatea in cazul sau si a multor alti romani.

LINICA LEAHU – sotie  –   Am fost la comisie si mi-a spus ca atat mi-a dat ca nu are drept de insotitor. I-a dat 270 de lei.

Statul roman il ucide pe-acest om mai repede decat o fac – de 4 ani incoace – BOLI GRELE!

Barbat bolnav –  Cum sa faci dreptate… Sunt multe persoane care (n.r. sunt in aceeasi situatie)… Dar nu stiu de ce.

Leucemia, cancerul pulmonar si diabetul de care sufera bietul barbat nu sunt altceva decat oglinda unor legi menite parca sa-l ingroape! Dupa ele, pacientul n-are drept de insotitor, desi in fiecare clipa depinde de sotie, ori de fiica!

-Au vazut ca nu mai poate si… I l-au taiat. Am suferit foarte mult. Nopti nedormite… Nu-l taiam dar a inceput sa faca cangrena, viermi…

BEATRICE LEAHU – fiica: Nu mi se pare corect ca nu are gradul, ca vedeti cat se cheltuieste… De la primarie mi s-a spus ca nu e gradul corect si nu avem niciun venit in afar de ce e pensia lui acuma. N-ajunge, saracul, sa-si plateasca nici macar apa pe care o consuma!

Barbatul a fost de curand incadrat in gradul 2 de handicap – accentuat. Comisia care l-a evaluat sustine ca desi n-are picioare, pacientul se poate descurca si singur, iar daca vrea sa se ia la tranta cu sistemul, bolnavul de cancer… n-are decat!

MADALINA CONSTANTIN – DGASPC IASI –  Daca dumnealui nu e multumit de rezultatul evaluarii, are doua alternative – sa vina la sediul DGASPC pt a depune o plangere in acest sens, daca nici in acest caz considera ca nu e in regula se poate adresa contenciosului administrativ in vederea reevaluarii situatiei sale socio-medicale.

BEATRICE LEAHU –  Daca crede cineva ca omul asta e transportabil, noi il ducem acolo!

Marturia cu voce stinsa a bietului om n-are ecou la Directia Generala de Asistenta Sociala, daramite in varful tarii!

DANUTZ ROTARU – primar Gorban – Ieri a venit fiica persoanei cu handicap plangand spunand ca au trimis-o de la comisie, la primarie, sa-i rezolvam problema. Legal, noi nu putem sa o ajutam cu nimic, atata timp cat comisia nu ii da grad de handicap cu insotitor, noi nu putem sa intervenim cu nimic.

– La gradul asta de handicap, pe mine ma cheama la revizuire in 60 de zile. Cand sa mearga omul asta in 60 de zile?! Se mai poate schimba ceva? Cred ca ii cresc picioarele pana atunci.

Sotia barbatului s-a imprumutat la banca numai ca sa poata sa cumpere medicamentele… Caci putinii bani de la stat ar fi fost moarte sigura pt sotul ei.

– Nu imi ajung intr-o saptaman un bax de pameprsi.. E 900 – 1000 de lei un bax. Ce sa ajunga?

Mii de romani cu gradul 2 de handicap se zbat, ignorati de stat, in aceeasi saracie! Daca in privinta ajutorului de la stat, sperantele sunt putine, o hotarare adoptata de Guvern in sedinta de astazi, prevede ca persoanele cu handicap grav sau accentuat vor putea beneficia de ingrijirea la domiciliu a unui asistent personal profesionist. Contractul se incheie cu DGASPC sau cu furnizorii privati de servicii sociale. VEZI VIDEO AICI.

Ultimile din

Mergi la SUS