Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Stat polițienesc PSD! Se va introduce infracțiunea de neplată a taxelor către stat

in ExtraNews de

Începând din 1 ianuarie 2018, toate contribuțiile sociale vor trece din sarcina angajatorului in sarcina angajatului. Prezentă în această seară la Antena 3, ministrul Muncii a anunțat că vor reintroduce printr-o ordonanță de urgență al cărei text va fi definitivat în câteva zile, infracțiunea privind neplata contribuțiilor cu reținere la sursă.

Prevederea a fost declarată neconstituțională în luna august 2015 dar pesediștilor nu le pasă. Deși angajatorul declară contribuțiile și plătește penalități și majorări dacă întârzie plata, celor aflați acum la putere nu le este suficient, ci vor să-i și bage la închisoare pe cei care întârzie plata. Și desigur că aici vor fi afectați micii întreprinzători care au și ei doi-trei angajați, mai întârzie, care mai plătesc, achită și majorări, și penalități dar plătesc până la urmă. Ei nu, pesediștii îi vor pe toți care întârzie la închisoare.

Nu înțeleg că astfel angajații respectivi și micii întreprinzători vor trece în șomaj și vor fi plătiți de stat. De parcă banii de la stat nu vin din mediul privat, ci îi face Mugur Isărescu în curte la BNR.

Ultimile din

Mergi la SUS