Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

STARE DE URGENŢĂ în China! Rafalele puternice ale „SUPERTAIFUNULUI” au lăsat peste 180.000 de case fără curent electric. FOTO

in ExtraNews

Dupa ce a strabatut Taiwanul, taifunul Meranti a lovit joi partea de sud-est a Chinei cu rafale de vant care au atins 170 de km/h si ploi torentiale.

A provocant pene de curent si a spart numeroase geamuri in orasul Xiamen, transmite AFP, care citeaza presa chineza.

61833783

Aceasta furtuna clasificata drept „supertaifun” a atins China continentala in noaptea de miercuri spre joi, intr-un district al portului Xiamen si apoi s-a deplasat spre nord, conform Xinhua.

Posturile de televiziune chineze au prezentat imagini cu strazi inundate, arbori rupti, geamuri sparte si semne de circulatie smulse de rafalele violente de vant.

Deocamdata nu exista informatii cu privire la eventuale victime ale taifunului, relateaza stirileprotv.ro.

61833785

Taifunul Meranti este cea mai puternica furtuna care a lovit provincia Fujian in ultimii cel putin 67 de ani, conform Xinhua, care face trimitere la arhivele meteorologice locale ce contin consemnari incepand cu anul 1949.

Circulatia feroviara a fost, de asemenea, grav afectata in regiune, unde 19 curse TGV au fost suspendate. Autoritatile din Nanchang, in provincia vecina Jiangxi, au anuntat miercuri anularea a 144 de trenuri din cauza taifunului.

 Autoritatile chineze au lansat miercuri un apel la populatia din regiunile aflate in calea furtunii sa ramana in case. De asemenea, toate vasele au ramas in porturi din cauza valurilor foarte mari.

61833784

In drumul sau, taifunul Meranti a lovit puternic si zona de sud-est a Taiwanului, lasand fara curent 180.000 de locuinte.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS