Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sportul românesc aproape uitat, care, iată, încă se mai joacă: Cupa Regelui la Oină, ediţia a V-a!

in Diverse/ExtraNews de

   Recent, pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din bucureşti, a avut loc finala Cupei Regelui la Oină, competiție națională ajunsă la a cincea ediție. Casa Regală a României a fost reprezentată la eveniment de directorul Ion Tucă, cel care a dat startul finalei alături de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi de Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină, transmite un comunicat al Familiei Regale a României.

   Sâmbătă, 13 mai, în prima zi a competiţiei, în semifinale, ACS Straja București a dispus de CS Brigada Gherăești, cu scorul de 24-13 (12-4) iar Frontiera Tomis Constanţa a învins Politehnica Cluj, cu scorul 18-11 (12-4). Duminică, 14 mai, a fost ziua în care s-au jucat cele două finale Finala mică a fost câștigată de Brigada Gherăești care a învins Politehnica Cluj cu 15-10 (6-6) iar finala mare a adus faţă în faţă pe Frontiera Tomis Constanţa şi Straja Bucureşti. Frontiera Tomis Constanţa s-a impus cu scorul de 23-10 (15-6). Este al treilea trofeu pentru Frontiera Tomis Constanţa după cele câștigate în 2013 şi 2016.

   La eveninemt au luat parte Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii, Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei, Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei, Yevhen Levytskyi, însărcinatul cu Afaceri a.i. al ambasadei şi Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus. Premiile au fost înmânate de Ion Tucă, directorul Casei Majestăţii Sale Regelui, de Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină, şi de Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

   Federația Română de Oină se află sub înaltul patronaj al Regelui Mihai I şi organizează anual Cupa Regelui, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ACS Straja București şi Federaţia Română de Rugby (de asemenea aflată sub înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I). credit foto: Casa MS Regelui)

Ultimile din

Mergi la SUS