Spitalele din România „cad” unul după altul. La Obregia, 70 de cadre medicale sunt puse în izolare

in ExtraNews de

Spitalele din România „cad” unul după altul, pe măsură ce sunt identificați pacienți depistați pozitiv la testele pentru coronavirus. Cel mai recent exemplu: Spitalul Obregia din București, unde 70 de cadre medicale au fost puse în izolare, după ce un pacient care a ajuns la acest spital în data de 19 martie a fost confirmat cu coronavirus abia miercuri, 25 martie.

Pacientul a făcut febră, iar medicii au hotărât că trebuie să i se facă testul pentru coronavirus. I-au fost recoltate probe a doua zi, însă rezultatele au venit foarte târziu, adică abia miercuri, după cinci zile: testul este pozitiv.

Din păcate, în tot acest interval de timp, medicii nu au știut dacă pacientul este pozitiv sau nu, iar acesta a intrat în contact cu foarte multe cadre medicale, respectiv 70, care se află acum în autoizolare.

Pacientul a stat în aceste zile cu mai mulți pacienți, mai exact 15. Dacă aceștia sau medicii cu care a intrat în contact vor avea simptome, atunci vor fi și ei testați. Până atunci, vor rămâne în izolare timp de 14 zile.

În acest moment, pacientul se află la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde primește tratamentul necesar.

Managerul de la Obregia spune că va elabora un protocol separat pentru pacienții psihiatrici, pentru că în acest moment nu există și trebuie făcut unul și în privința lor.

Risc de a rămâne fără medici. Propunerea lui Alexandru Rafila: Cadrele medicale asimptomatice să-și desfășoare activitatea

Spitalul Obregia se alătură astfel unui șir de instituții medicale din România care au trecut prin experiențe similare.

Astfel, în București, există o situație de acest gen și la Spitalul de Arsuri, după ce un pacient a fost transferat acolo de la Suceava și nu i-au fost făcute recoltări pentru coronavirus nici la Suceava, nici la București. La Spitalul de Arsuri a intrat în contact cu cadre medicale, pentru că aici a suferit două intervenții chiurgicale. 30 de cadre medicale au intrat în izolare. La fel, în momentul în care vor avea simptome, li se vor face teste, până atunci rămân acasă.

Citeste mai mult pe Digi24.roLoading...