Sorina rămâne în România. Decizia de ultimă oră a magistraților în cazul fetei adoptate

in Diverse de

Magistraţii au luat o decizie în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată în America, de către doi părinţi cu cetăţenie româno-americană.

Sorina va rămâne în România momentan. Judecătoria din Mehedinți cere acte ale adopției în cazul Sorinei, iar verdictul va fi dat pe data de 3 iulie, privind ordonanța președințială, scrie dcnews.ro.

Familia adoptivă, Săcărin, a cerut instanței să îi fie pusă la dispoziție cererea procurorului general al României. Sorina va fi şi ea dusă în faţa anchetatorilor pentru a fi audiată.

Adelina Şărămăt, fiica celor doi soţi care au crescut-o în calitate de asistenţi maternali pe Sorina de la vârsta de 1 an, a vorbit la Antena 3 despre cum stau lucrurile în familia sa, după întreg scandalul adopţiei.

„Andreea și mai devreme a plâns după Sorina. E tristețe mare și durere. Ne e foarte dor de ea. Nu știu ce e de făcut, noi ne rugăm să existe dreptate în țara asta. Mi se pare inuman să desparți doi copii care se consideră surori. Sorina e un copil minunat și, din câte văd, e o luptătoare. Deși domnii spun că e bine, eu am văzut că e și tristă. E normal să fie și fericită pentru e un copil până la urmă. Atunci când știa că va fi luată de familia adoptivă era foarte agitată, mereu zicea că o dor capul și burta. Am chemat chiar și un medic de familie pentru că ne-am speriat. Și ne-a zis că e din cauza stresului. Andreea întreabă mereu de Sorina, nu prea mai vrea să mănânce, vrea să vină surioara ei. Mama e foarte rău, a fost și la spital, pentru noi a fost cumplit. Nu ne-am gândit vreodată că vor veni atâția mascați să târască un copil”, a spus Adelina Șărămăt.