Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sophia este androidul care într-o emisiune televizată a declarat că „Roboții le sunt superiori oamenilor”

in Extern/ExtraNews de

Sophia, robotul înzestrat cu inteligență artificială, este de marți cetățean al Arabiei Saudite, fiind primul robot care a primit cetățenia unei țări. Acțiunea a avut loc la un târg de investiții în tehnologie la care Sophia, demonstrându-și funcțiile complexe, a spus:”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”.

Sophia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics și este un robot înzestrat cu inteligență artificială.

Canalul de televiziune ABC a invitat androidul la emisiunea News Breakfast și la întrebarea:”Cât misoginism și sexism există în lume”, Sophia a dat răspunsul:”De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboților. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puține defecte mentale decât oamenii.”

Androidul, întrebat dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, a răspuns:”De unde știi că tu ești om?”

Sophia a mai declarat:”Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”.

Declarațiile Sophiei par să confirme temerile exprimate în public de Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk, că roboții înzestrați cu inteligentă artificială ar putea aduce sfârșitul civilizației umane.

Arabia Saudită a anunțat că plănuiește să construiască un mega-oraș pe coasta Mării Roșii, organziat în jurul roboților și energiilor regenerabile. Proiectul este estimat la 500 miliarde de dolari.

 

Ultimile din

Mergi la SUS