Șoferii băuți la volan vor fi reeducați la morgă. Drept pedeapsă vor spăla cadavre

in Extern de

Șoferii prinși beți la volan vor trece printr-un program de reeducare. Vor fi duși la morgă pentru a participa la procesul de autopsie.

Șase bărbați din Chișinău care au fost prinși sub influența alcoolului în timp ce conduceau au mers la morgă pentru a redobândi dreptul de a fi șofer. Acolo bărbații au spălat cadavre și au participat la procesul de autopsie.

Programul de reeducare durează trei luni, iar participanții sunt nevoiți să meargă în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere şi vor prticipa la diverse instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase.

„Am urcat beat la volan şi mi-au suspendat permisul de conducere”, a spus unul dintre şoferi.

Unul din bărbații veniți la programul de reeducare a ieșit rapid din morgă după ce i s-a făcut rău.

„M-a încurajat ca să nu mai consum băuturi alcoolice. Niciun strop toată viaţa. De atâta că eu nu vreau să ajung degrabă încoace” a declarat unul dintre participanții la reeducare.

„Ceea ce vezi aici, experinţa de la morgă rămâne ca o lecţie, ca o dezalcoolizare. După acest curs, persoana nu mai are nevoie de dezalcoolizare. El înţelege consecinţele acoolului” declară unul dintre bărbați.

Bărbații au fost nevoiți ca timp de cinci ore să participe la necropsii si la toaleta cadavrelor, dar și să spele sălile de autopsie şi să adunet gunoiul de pe teritoriul instituţiei.