Situație revoltătoare în Vrancea: Primăria din Jitia a vândut pădurea satului pentru a-şi achiziţiona autoturism de 35.000 de euro

in ExtraNews de

Primăria comunei Jitia din Vrancea a cumpărat un autoturism 4×4, de ultimă generaţie, care a costat 35.000 de euro, cu bani din exploatarea pădurii aflată în administrarea Primăriei, după cum spune edilul Ion Păun, informează vrancea24.ro.

„Noi avem 600 de hectare de pădure pe care o exploatăm şi am folosit o parte din bani pentru această maşină, pentru că ne era folositoare. La noi sunt drumurile mai proaste şi, ca să ajungi de pe un deal pe altul, e nevoie de o maşină puternică. Are şi carlingă în spate, pentru eventuale transporturi de urgenţă. Avem o Dacia Papuc 4×4, dar s-a stricat. Nu am cumpărat maşina de capul meu. Întâi m-am consultat cu inspectorii de la Curtea de Conturi, care mi-au spus că s-ar putea să ni se impute suma dacă achiziţionăm un autoturism second hand“, a declarat primarul Ion Păun.
Consilierii locali susțin că nu au fost informaţi despre intenţia Primăriei de a cumpăra maşina și că acest subiect nu a fost discutat în nicio ședință a Consiliului Local.

„Am aflat despre maşină, dar nu s-a discutat un minut despre lucrul acesta în vreo şedinţă de Consiliu Local. Abia aştept convocarea Consiliului pentru a cere explicaţii. Dacă primarul spune că banii s-au luat de la păduri, eu cred că se puteau face altceva cu banii, tot în zona pădurilor, pentru că există suprafeţe de plantat, de curăţat. Primăria mai are două maşini, deci nu asta era prioritatea“, a declarat consilierul local Adrian Lăptucă.

Foto: vrancea24.ro